2024 március 28

RSS Facebook

2013. december 21. szombat, 13:40

A British Airways enyhíti járatain a kézi elektronikai eszközök használatának korlátozását Kiemelt

Értékelés:
(1 értékelés)


A British Airways az első olyan légitársaság Európában, amely engedélyezi utasainak elektronikai eszközeik használatát gurulás, valamint fel- és leszállás közben.









A Civil Aviation Authority (CAA) jóváhagyását követően, 2014. december 19-től, a British Airways utasai attól a pillanattól, hogy a repülőgép fedélzetre lépnek, használhatják tabletjeiket, telefonjaikat és ekönyv-olvasóikat repülési üzemmódban az utazás teljes időtartama alatt.


British Airways biztosította arról a CAA-t, hogy a változások minden meglévő biztonsági előírásnak és szabályzatnak megfelelnek.


Ian Pringle kapitány, a British Airways repülési képzési vezetője a következőket mondta: „Tudjuk, hogy utasaink egyre inkább szeretnék használni elektronikai eszközeiket, így biztosak vagyunk abban, hogy nagyon fognak örülni a változásoknak.”


„A korlátozások enyhítésvel átlagosan 30 perccel nő az elektronikai eszközök használatának lehetősége. Egy hosszú távú járaton utazó, körülbelül 300 utas esetén ez összesen 150 óra plusz időt jelent.”


“Nagyon örülünk, hogy mi lehetünk az első légitársaság Európában, amely bevezeti ezeket a változtatásokat, számos előnyhöz juttatva így a British Airways fedélzetén utazókat, a világ bármely pontján.


Ez év elején a British Airways volt az első európai légitársaság, amely lehetővé tette utasai számára, hogy telefonáljanak, üzeneteket küldjenek vagy e-mailezzenek mobiltelefonjaik vagy más kézi elektronikai eszközeik segítségével, miután a gépük landolt és legurult a kifutópályáról.


Szintén a British Airways volt az első légitársaság az Egyesült Királyságban, amely engedélyezte hosszú távú járatain, hogy az indulástól az érkezésig használják a fedélzeti szórakoztató eszközöket.


Tovább hangsúlyozva elkötelezettségét az innováció iránt, a British Airways légitársaság biztosítja, hogy a naponta kétszer repülő London City-New York járatainak utasai szöveges üzeneteket és adatokat küldjenek illetve fogadjanak.