2024 április 24

RSS Facebook

2015. március 09. hétfő, 10:16

Folytathatják útjukat a Fellegvándorok Kiemelt

Értékelés:
(2 értékelés)


A Földközi-tenger megkerülését célul kitűző – Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotográfus alkotta – Magnus Expedíció folytathatja útját, a szerelők a sérült gépet kijavították, a Fellegvándorok így Barcelona felé vehetik az irányt.









Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magnus Expedíció útban Barcelona felé balesetet szenvedett, megsérült a kabintető, így Földi Zoltán pilóta kényszerleszállást volt kénytelen végrehajtani az olaszországi Albengában.

Néhány nap elteltével a gyár szakemberei megjavították a gépet, új kabintetőt kapott a Vízangyal, s a függőleges vezérsík is kijavításra került.

- Péntekre végeztek a gyár szakemberei a javítással – mondta Hankusz Kálmán. – Nem volt kis feladat, szinte teljesen szét kellett szedni a gépet. A repülőgép farkát feketén hagyták, ezt már mi dekoráltuk ki. A munkálatok után volt elég dolgunk, az összetaposott üléseket letisztítottuk, de el kellett takarítanunk a kabinban maradt forgácsdarabokat is. Elég nagy volt a kontraszt, mert a szomszéd hangárban az olasz szerelők a hangárt porszívózták. Nem tévedés, porszívózták! Délelőtt, két helyi vezető segítségével bejártuk a környéket, úgy érzem, sikerült egy szép és tartalmas fotó- és filmanyagot összeállítani. A feldolgozás már nehézkesebb, mert indulnunk kell Barcelonába. Terveink szerint ott is végig forgatunk majd.

A fiúk, pozitív hozzáállásuknak köszönhetően, a kényszerpihenőből is a jót vették észre, barátságot kötöttek az albengai repülőtér vezetőivel, személyzetével.

- Rendkívül figyelmesek és előzékenyek voltak velünk a reptér dolgozói, bármit kértünk, azonnal segítettek – érzékeltette a taljánok vendégszeretetét a fotográfus. – A reptér vezetőjével, a helyi repülőklub első emberével, és a reptéri csendőrséggel is jól összebarátkoztunk.12-14 fok van napközben, és szikrázóan süt a nap. Az emberek pólóban sétálnak az utcán, néhányan már a tengerben fürdenek, az utcákon narancsfák és pálmaligetek. A Ligur-tenger mellett ilyen a tél. Szép az élet!



Fotó: Hankusz Kálmán