2015. március 11. szerda, 16:08

EASA típusalkalmassági az S-76D helikopternek

Értékelés:
(0 értékelés)

Megkapta az amerikai Sikorsky helikoptergyár új, S-76D helikopter VIP-változata az Európai Repülésbiztonsági Szervezettől (EASA) a légialkalmassági bizonyítványát. Az EASA ünnepélyes kereket között az orlandói Heli-Expón adta át a connecticuti gyárnak az európai típusengedélyt. A Sikorsky helikoptergyár legújabb kereskedelmi forgószárnyasa már nagy sikerrel repül Kínában, Koreában, Trinidad és Tobagóban, ahol VIP utasszállításra, illetve olajfurótornyokhoz használják. Emellett még a japán parti őrségnél is repül a legújabb, D-változatú S-76-os kutató-mentő változatban. A típusnak egyébként már 2012 októbere óta meg van az amerikai légialkamassági bizonyítványa az FAA-től.
Az S-76-os első változatának az 1979-es forgalomba állása óta több mint 800 példányt gyártottak a típusból, amely gépek ezidáig már több mint hat és fél millió órát töltöttek a levegőben.
Az új generációs S-76D rotorját két Pratt & Whitney Canada PW210S gázturbina hajtja, míg a pilótafülkében a THALES TopDeck® integrált navigációs avionikai rendszerét építették be, amelynek része a négy szabadságfokú robotpilóta is.

 


vissza a tetejére