2015. április 10. péntek, 12:34

Ismét csúszik a japán MRJ szűzfelszállása Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)


Április 10-én jelentette be a japán Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) és a Mitsubishi Aircraft Corporation, hogy milyen stádiumban van jelen pillanatban az általuk tervezett és gyártott új regionális utasszállító repülőgép, az MRJ (Mitshubishi Regional Jet).

Április 1-jétől átalakult a két cég menedzsmentje annak érdekében, hogy az eddigi fejlesztési fázishoz kapcsolódó vezetési feladatokat átvegye immár a gyártáshoz illeszkedő vezetői stuktúra. Illetve ezeknek a feladatoknak a lehető leghatékonyabb ellátása érdekében szorosabbra is vonták a munkákat a két részes cég menedzsmentje között. Továbbá a hatékonyság növelése érdekében a Mitshubishi Aircraft teljes vezetősége átköltözött a nagoyai repülőtér termináljába, hogy onnan irányítsa a tesztelési és a gyártási munkafolyamatokat, ahol az MRJ-k végszerelése történik.


Ami a típusalkalmassági bizonyítvány megszerzéséhez szükséges földi és légi teszteket illeti, jelenleg már gőzerővel zajlik a statikus terhelések ellenőrzésére használt repülőgép nyúzása a próbapadon, illetve folyamatban van a második, immár repülési tesztekre szánt gépnek az összeszerelése. Ugyanakkor a földi próbafolyamatok jelenlegi menetét figyelembe véve azt jelentette be április 10-én a japán konzorcium, hogy az eredeti tervtől eltérően elcsúsztatják az első tesztgép szűzfeleszállását idén szeptemberre vagy októberre, attól függően, hogy miként végeznek a földi próbákkal. A gyártók állítása szerint ez a csúszás nem befolyásolja az első kereskedelmi forgalomba szánt repülőgép 2017-es átadásának a dátumát.

A gyár ez idáig már 407 megrendelést kapott a 70-90 üléses MRJ két változatára. Az első elkészült repülőgép 2014 októberében gurult ki a nagoyai szerelőhangárból.













vissza a tetejére