2024 március 29

RSS Facebook

2015. április 16. csütörtök, 09:59

Új belsővel készülnek a brazil E-jetek a jövőben

Értékelés:
(0 értékelés)

A brazil Embraer repülőgépgyár regionális E-Jet családjának az új, E2 generációs gépekhez tervezett új utaskabin belsője kapta a héten Hamburgban zajló Aircraft Interiors Expo "Kristály kabin" díját. Ezt az elismerést az a gyártó veheti át, amely kimagaslóan magas szinvonalú fejlesztést hajt végre a repülőgépek belső utaskabinjának a tervezése során.

Az új E2-es kabin kocepciót a brit Priestmangoode-val közösen találta ki az Embraer. Az új elrendezés lényege az volt, hogy még nagyobb személyes tér vegye körül a gépben az utasokat, lehetővé téve számukra a még kényelmesebb utazást úgy, hogy velük vannak a személyes poggyászaik is. Emelett a koncepció olyan moduláris rendszerben alakította ki az utasteret, hogy az könnyen átalakítható legyen a légitársaság számára az utaslétszámnak megfelelően.

Az áttervezett kabin egyik fő újdonsága az átalakított kalaptartó, amelynek a belső mérete 40 százalékkal nagyobb, mint volt a korábbi változatú Embraereken. Ennek köszönhetően a gépen minden utas el tudja helyezni a felső csomag tárolóban az általa használt standard IATA szabvány méretű kerekes bőröndjét úgy, hogy a kerekes felével teszi be a csomagtartóba.

Az első osztályon 50 inch-csel nőtt a távolság a lábak számára, méghozzá úgy, hogy nem kellett csökkenteni az ülések számán ezen az osztályon sem. Ennek az újításnak köszönhetően egy teljesen új, jóval magasabb szintet vezet be az Embraer az egyfolyosós, regionális gépek utaskomfortjának a tekintetében, azt a kényelmi szintet biztosítva a regionális gépek fedélzetén, amelyet a jóval nagyobb törzs átmérőjű repülőgépeken tapasztalhattak csak korábban az utasok.

Az új E2 jetek turistaosztályán 2-2 ülés kap helyet a folyosó mindkét oldalán. Ezel szélessége 18,3 inch, amely a legnagyobbnak modható az iparágban. Ugyanakkor ezek az új ülések extra vékonyak, így a lábak számára is kényelmes hely marad a sorok között.