2024 április 18

RSS Facebook

2015. május 18. hétfő, 09:14

Niki Lauda új Global 7000-es business jetet vásárolt magának Kiemelt

Értékelés:
(1 értékelés)

    Május 17-én jelentette be Niki Lauda, volt Formula 1-es világbajnok, a Bombardier Business Aircraft utazó nagykövete, hogy egy új Global 7000-es üzleti gépet vásárol a kanadai gyártótól. A hírt Genfben az EBACE, azaz az európai üzleti gépek vásárának és konferenciájának az első napján hozták nyilvánosságra. A Global 7000-es lesz Lauda Bombardier üzleti gép flottájának a legújabb és egyben legmodernebb darabja. Az egykori Formula 1-es autóversenyző pilótaként is repül mind a mai napig amellett, hogy üzemelteti a repülőgépeit.

    – A Global 7000-es egy hihetelten üzleti gép számos tekintetben – mondta Lauda a hír bejelentésekor – az utaskabinja nagy és tágas, a négy önálló kabin szekció kénylemes komfortot nyújt a fedélzeten, főleg a hosszú távú repülésekkor. Köszönhetően a nagy utazósebességének és hatótávolságának könnyel el tudok ugrani az új géppel leszállás nélkül Bécsből akár São Paoloba, de akármelyik másik F1-es versenyhelyszínre is megtehetem ugyanezt, legyen az szinte a világ bármely pontján.



    A háromszoros Formula 1-es világbajnok régóta kapcsolatban áll a repüléssel és a Bombardier Business Aircraft repülőgépgyárral, mint üzleti partner. A most megvásárolt Global 7000-es a legutolsó példánya annak a Bombardier üzleti gép flottának, amelyet Lauda nem csak megvásárolt korábban, hanem használt is mint pilóta. Korábban már volt egy Global 5000-ese, egy Challenger 300-as jetje mint magánrepülőgép, amellyel a guruló cirkusz különböző helyszíneire repkedett Ausztriából.

    Niki Lauda jelenleg egy Global 6000-est használ, amely gép a közelmúltban elnyerte a magán jetek között a 2015-ös International Yacht & Aviation Awards fődíját a legszebb kabinbelső kategóriában.

    A nagy kabinos kategóriába tartozó Global 7000-es üzleti jet utazósebessége 0,9 mach, a hatótávolsága 13 520 km, s képes leszállás nélkül elrepülni például Genfből Honoluluba vagy Londonból Szingapúrba.


    Fotó: Bombardier