2015. június 02. kedd, 10:58

Levegőben a Vietnam Airlines első A350XWB-je Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Június 1-jén emelkedett első ízben a levegőbe az Airbus repülőgépgyár által a Vietnam Airlines számára gyártott legelső A350-900-as repülőgép. A délkelet-ázsiai ország légi fuvarozója a második olyan vásárló, amely átveheti majd az év közepén az első A350XWB-jét az európai gyártótól. A vietnami nemzeti légitársaság az AerCap lízingcégtől bérli majd az új szélestörzsű repülőgépet és a tervek szerint a Hanoi-Párizs útvonalon járatja azt. A Vietnam Airlines összesen 14 darab A350-est rendelt a hosszú távú útvonalaihoz.

Idén összesen négy légitársaságnak ad át A350-est az Airbus, ezek közül a második a vietnami. Az első fuvarozó – amely már forgalomba állította az A350XWB-t – a Qatar Airways volt. A dohai székhelyű légitársaságnak jelenleg már három ilyen típusú gépe repül a flottájában, s azok túl vannak már több mint 2000 repült órán.

A másik két olyan légitársaság, amelyik még idén átveheti az A350-esét a Finnair és a TAM lesz. A finn nemzeti légitársaság várhatóan októberben kapja meg az első gépét, míg a brazil TAM decemberi átadást tervez.

Fotó: Airbus

vissza a tetejére