2018 március 21

RSS Facebook

Hirdetés
2015. december 08. kedd, 14:28

Átadták a 2015. évi Magyar Polgári Repülésért Érdemérmeket Kiemelt

Értékelés:
(3 értékelés)

2015. december 7-én este, a Polgári Repülés Világnapja alkalmából adott szakmai fogadás keretében átadták a 2015. évi a Magyar Polgári Repülésért Érdemérmeket.

A légiközlekedési terület széles rétegét átfogó Kuratórium javaslata alapján a közlekedést felügyelő miniszter Magyar Polgári Repülésért Érdemérmet adományozott

Benkő Attilának, a sármelléki repülőtér vezetőjének, elismerve mindazt az erőfeszítését, amit a sármelléki repülőtér fenntartásáért, ismételt üzembe helyezéséért, üzemeltetéséért tett;

Lichtenberger Tamásnak, a Lufthansa légitársaság budapesti station managerének, kiemelve a budapesti nemzetközi repülőtérre közlekedő légi társaságok képviselőjeként végzett tevékenységét;

posztumusz Notheisz Antal hőlégballonosnak, akinek nevéhez köthető az első magyar hőlégballon gyártás megvalósítása, illetve több fejlesztés a hőlégballonok gyártása és működtetése terén;Rácz Jánosnak, a BASE Kft. minőségbiztonsági managerének, a Lufthansa Technik Budapest nyugalmazott igazgatójának az elmúlt évtizedekben végzett kimagasló innovativ tevékenységéért.

Magyar Polgári Repülésért Junior Díj kategóriában két elismerést ítélt oda a Kuratórium Gyöngyösi Diánának, a Travel Service közelmúltban felavatott kapitányának, Magyarország első női Boeing kapitányának és Maráczy Péternek, a Budapest Airport repülőtér üzemeltetési vezetőjének az elmúlt években a repülőtér érdekében kifejtett kimagasló tevékenységéért. A díjakat dr. Becsey Zsolt László, közlekedésért felelős helyettes államtitkár adta át.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság Életmű díjban részesítette Kiss Tibort, aki a közeli napokban tölti be 85. életévét, s aki egész eddigi életét a repülésnek szentelte. Tevékeny részese volt többek között a világ egyetlen, ma is repülőképes LI-2-es repülőgépének helyreállításának. Az elismerést Farkas András, az NKH Légügyi Hivatalát vezető elnökhelyettese adta át.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet Elismerő Oklevelével dr. Becske Loránd főigazgató dr. Kállai Éva tevékenységét köszönte meg, aki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársaként több éven át támogatta a KBSZ tevékenységét.