2024 április 18

RSS Facebook

2017. április 11. kedd, 11:52

Átadták az első Level C kategóriájú B 737 MAX szimulátort Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Április 6-án megkapta a Level C minősítést a Textron Inc. csoportba tartozó TRU Simulation + Training cég az általa kifejlesztett új Boeing B 737 MAX repülőgép szimulátorra. A világon az első, immár hivatalosan is minősített B 737 MAX FFS (Full Flight Simulator) a Boeing Miamiban lévő kiképző központjában kapott helyet. A Level C minősítés megszerzése azért volt fontos lépés a B 737 MAX FFS szempontjából, mert az új generációs B 737-8 MAX repülőgép típus is a közelmúltban – március 8-án – kapta meg a típusjogosítását az amerikai szövetségi légügyi hivataltól (FAA) és az Európai Repülésbiztonsági Szervezettől (EASA) közösen. Így viszont már van olyan akkreditált szimulátora is a Boeingnak, ahol elkezdődhet majd a pilóták átképzése a B 737-es legújabb és legmodernebb változatára.

A TRU tíz éves együttműködési megállapodást kötött a Boeinggal, így a Miamiban lévő campuson kívül minden további, a  világ más részein működtetett Boeing szimulátor központok részére is szállít majd újabb új generációs B 737 MAX FFS-eket.


A TRU és a Boeing a B 737 MAX típuson kívül arra vonatkozóan is szerződést kötött egymással, hogy a Textron csoportba tartozó cég fejleszti ki és gyártja majd az amerikai repülőgépgyár számára a jelenleg még tervezés alatt lévő új generációs B 777-9-es szélestörzsű repülőgéphez is az FFS-t. Az új B 777-9-es várhatóan 2020-ban áll majd kereskedelmi forgalomba.


Fotó: Textron Inc.