2017. április 20. csütörtök, 12:38

Tesztelik az orosz T–50 PAK FA gépágyúját Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Javában zajlik az új 5. generációs orosz vadászépnek, a T–50 PAK FA-nak a tesztelése. A napokban a fedélzeti gépágyút és a hozzá való lőszert viszgálták a Szuhoj és az orosz légierő szakemberei. Erről Oleg Cizevszki, az NPO Pribor alelnöke beszélt az orosz sajtónak. Az NPO Priber a legnagyobb orosz lőszergyártó cégnek, a Techmasznak a leányvállalata, amely a T–50-es harci géphez szállítja a gépágyúba való javadalmazást.

Az elköhelyettes azt is elmondta, hogy igen jól haladnak a tesztek és lőtéri próbák, így minden bizonnyal a terveknek megfelelően még az idén befejeződhet a gépágyú tesztelése 2017-ben. Így le is tudják még az idén szállítani azt a lőszer mennyiséget a légierő számára, amely a PAK FA hadrendben állításához szükséges. Az orosz légierő ugyanis még az idén átvesz öt példányt a legújabb 5. generációs orosz harci gépből.

A T–50-es vadászgép 2010-ben szállt fel az első alkalommal. Jelenleg még az első generációs 117SZ típusú hajtóművel repül a géptípus, de még az idén kicserélhetik azt a gázturbina második generációs változatára. Erről még februárban, a bangalori repülőkiállításon beszéltek a Szuhoj képviselői.

A tervek szerint az idén átadásra kerülő öt új T–50-es PAK FA után 2018-ban kap majd további példányokaz az orosz légierő.


Fotó: United Aircraft


vissza a tetejére