2024 március 29

RSS Facebook

2017. május 12. péntek, 10:11

Átvette az ír CityJet az 5. Szuhoj Superjet100-as gépét Kiemelt

Értékelés:
(1 értékelés)

Május 8-án átvette az ír CityJet llégitársaság flottája ötödik orosz gyártmányú Szuhoj Superjet100-as regionális utasszállító repülőgépét. A dublini székhelyű fuvarozó még 2015 októberében állapodott meg a gyártóval arról, hogy összesen 15 darab SSJ100-assal bővíti a flottáját, amely megrendelés keretében adták át nekik most az ötödik EI–FWE lajstromjelű gépet.

Az ír légitársaság azonban nem csak a saját színeiben repül a Superjetekkel, hanem más légitársaságoknak is wet-leas szerződés keretében. Azaz, a CityJet biztosítja a repülőgépet az adott légitársaság számára, a légitársaság járatszámán lerepülve az útvonalat úgy, hogy a CityJet adja a pilótákat és a légiutas-kísérőket is a fedélzetre, illetve biztosítja a gép műszaki karbantartását és időszakos javítási munkálatait is a szerződés kererében. Így repül majd többek között a most átadott új gép is két korábbaival egyetemben a belga Brussel Airlines járatain.



A CityJet számára legyártott SSJ100-asok 98 utas befogadására alkalmasak. Az utaskabin belső kialakítását az olasz Pininfarina dizájn cég tervezte. Az ülések 2+3-as elrendezésben helyezkednek el egymás mellett, míg a sorok közötti távolság 80 centiméter. A CityJet 2016 júniusa óta használja az SSJ100-asokat, mint az első európai üzemeltető légitársaság. A tervek szerint idén további három Superjet 100-as érkezik még az ír légi fuvarozóhoz.

Fotó: CityJet