2011. október 06. csütörtök, 15:47

Új enteriőr a dugattyús Beechcraftokban

Értékelés:
(0 értékelés)












A Hawker Beechcraft Corporation (HBC) bejelentette, hogy megújítja népszerű dugattyús repülőgépeinek, a Beechcraft Baronnak és Bonansának a belső kabin kialakítását.




Az új utastér nem csak modernebb külsőt kap, hanem kényelmesebb is lesz a korábbi változatoknál. Az új ötleteket az autóipar vezető márkáitól kölcsönözte a gyár. A változás nem csak a látványban mutatkozik meg, hanem abban is, hogy az új enteriőr mellett új, automatikus légkondícionáló és szellőző rendszert is kapnak a gépek, és LED-es belső világítást. Az új belsőt 2012 második félévétől szállítja a gyár a megrendelőknek.

Az új légkondícionáló és automata szellőző rendszernek a kompresszora a motorról kapja a meghajtást, egy párátlanítóval és szűrővel kiegészítve, amelyek a gép farokrészén kapnak helyet. Az új levegőztető berendezés a repülés minden fázisában – így felszállás közben is – használható lesz, s ellátják egy olyan elektromos vezérlő egységgel, amely a repülés során folyamatosan a beállított levegő hőmérsékletet tartja az út során, így azzal nem kell a későbbiekben a pilótának foglalkoznia.

Mindkét típusnál LED-ek váltják az izzókat a kabinban, így nem lesz több törékeny üveg elem a kabinban. A LED-ek rázkódás és ütés állóak, mi több kevesebb energiát is fogyasztanak, mint a hagyományos izzók. A LED-ek élettartama nyolcezer óra, ami jelentős mértékben lecsökkenti az üzemeletetési költséget a világítás tekintetében.

Fotó: Beechcraft

vissza a tetejére