2024 április 27

RSS Facebook

2020. december 07. hétfő, 14:04

Az Emirates átvette az idei legújabb A380-as gépét Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Hamarosan érkezik az új, Premium Economy osztály

December 7-én megérkezett az Emirates száztizenhatodik A380-as gépe, az MSN A6-EVL, mely az első az Emirates flottájába idén csatlakozó három A380-as gép közül. A hagyományos üzemanyag és bioüzemanyag keverékével hajtott gép szombaton, a kora reggeli órákban érkezett meg Dubajba. A légitársaság flottájához decemberében további két A380-as gép csatlakozik, melyek közül az egyik a régóta várt, egyedi, prémium turistaosztály szolgáltatást nyújtja majd.

Az A380-as gépek tizenkét éve szolgálnak az Emirates flottájában, mely idő alatt az utasok kedvencévé váltak. A kétszintes gépek védjegyei többek között a fedélzeti bár és a fedélzeti shower spa szolgáltatások.



Az Emirates A380 nyújtotta utazási élmény továbbra is nagyon keresett az utasok között, köszönhetően a tágas, kényelmes és csendes utasosztályoknak. A géptípus jelenleg Kairóba, Ammanba, Párizsba, Londonba, Kantonba, Manchesterbe és Moszkvába repül. A közelmúltban növelték a járatszámokat: London Heathrow-ra napi négy, Moszkvába pedig már napi járat közlekedik.

Az Emirates flotta legújabb tagja hagyományos és fenntartható, bioüzemanyag (SAF) keverékével meghajtva érkezett meg Dubajba. A dubaji légitársaság történetében ez volt az első alkalom, amikor bioüzemanyagot használtak egy A380-as gép meghajtásához. A repüléshez használt bioüzemanyagot Finnországban használt főzőolajból állították elő.

Fotó: Emirates