2024 április 19

RSS Facebook

2011. október 11. kedd, 12:27

Boeing Business Jetek Kínában

Értékelés:
(0 értékelés)

A Boeing repülőgépgyár bejelentette a 64. NBAA (National Business Aviation Association) konferencián és vásáron Los Angelesben, hogy egy újabb VIP változatú Boeing Business Jetet adott át a kínai Deer Jet légitársaságnak.










Ez a második BBJ-je a pekingi székhelyű charter légitársaságnak, amely mellé további két BBJ érkezik majd a Der Jethez a későbbiekben. Ezzel a legnagyobb BBJ felhasználó lesz a charter légitársaság a Kínai Népköztársaságban.


A most átadott gép belső kialakításában a texasi Associated Air Center of Dallas készítette a Deer Jet elvárásainak megfelelően 28 személyes kivitelben. A gépen nem csak tárgyaló, hanem hálószoba és zuhanyzós fűrdőszoban is helyet kapott.

A Deer Jeten kívül még a Beijing Airlines, a Metrojet és a Korean Air működtet még BBJ-ket a távol-keleti piacon, amely légitársaságokon kívül már több magánszemély is rendelkezik ilyen repülőgéppe. Jelenleg a BBJ-nek a legnagyobb a hatótávolsága a világon az üzleti gépek kategóriájában. Ugyanakkor a Boeing azt is bejelentette az NBAA-n, hogy új az B 737MAX gépcsaládnak is lesz BBJ változata, méghozzá a B 737-8-as változatból, amely a GE-vel végzett közös tanulmányok szerint akár 1300 km-rel is messzeb lesz képes elrepülni, mint a jelenleg forgalomban lévő BBJ-k.

Fotó: Deer Jet