2024 április 19

RSS Facebook

2011. október 14. péntek, 13:25

Lengyel Black Hawk a mexikói rendőrségnek

Értékelés:
(0 értékelés)

Október 14-én kezdődtek a mexikói Guadalajaraban a XVI. Pan Amerikai Játékok. Ezen debütált Jalisco állam új rendőrségi S-70i Black Hawk helikoptere, amelyet szeptember végén vehetett át a mexikói állam vezetése a Sikorsky Aircraft helikoptergyártól.










Az S-70i Black Hawk a legendás amerikai UH–60-as legújabb nemzetközi piacra szánt változata, amelyet a Sikorsky lengyelországi leányvállalatánál, a PZL Mielecznél gyártanak. A mexikóiak alig négy hónappal az után átvehették a világ legsikeresebb – rendőrségi feladatokra kialakított – közepes szállítóhelikopterét, hogy aláírták a megállapodást a gyártóval. A gépet egy Il–76-os teherszállító repülőgép vitte Lengyelországból Guadalajaraba. Mexikó így immár a negyedik olyan ország, amelyik az elmúlt két hónap alatt új, lengyel gyártású S-70i Black Hawk helikoptert rendelt.

A gép személyzetét is Lengyelországban képezték ki a repülésre és az üzemletetésre. Az új S-70i-vel kiegészülve immár húsz darab Black Hawk repül Mexikóban, amelyeket a rendőrségen kívül még a hadsereg és a haditengerészet is használ. A tervek szerint jövőre, azaz 2012-ben további három darab S-70i érkezik majd a mexikói rendőrség kötelékébe.

Fotó: Sikorsky Aircraft