2024 május 01

RSS Facebook

2011. október 18. kedd, 09:16

Módosította megrendeléseit a China Eastern légitársaság

Értékelés:
(0 értékelés)


Szöulba érkezett a Boeing repülőgépgyár B 787 Dreamliner típusának a bemutató példánya. Méghozzá azért, hogy részt vegyen a dél-koreai főváros Seognam  repülőterén most kezdődő 2011-es szöuli nemzetközi repülőipari és védelmi kiállításon.


A gép a seregszemle díszvendége lesz, s egyben arra is lehetőséget teremt, hogy megismerhesse a típus a Korean Air légitársaság – amely már rendelt korábban a B 787-esből – illetve a Korean Air Industries is, mivel ez a célg is beszállítója a Dreamliner programnak. Ugyankkor nem kizárt, hogy újabb vevőket is be kíván a Boeing cserkészni a vásáron, mivel éppen most jelentette be a China Easter légitársaság – amely jelenleg Kína legnagyobb légi fuvarozója –, hogy lemondja korábbi B 787-es megrendelését a túlságosan elcsúszott gépátadások miatt.

Módosítottal a kínai China Eastern légitársaság a korábbi Boeing és Airbus rendeléseit. Ennek értelmében a távol-keleti fuvarozó lemondta korábbi 24 gépre szóló Boeing B 787-es megrendelését a Dreamliner jelentős átadási csúszása miatt. Az új kompozitból készülő hosszú távú gépek helyett inkább 45 darab új B 737-est kiván a kínai fuvarozó forgalomba állítani a jövőben.

Ugyanakkor nem csak a Boeing gyárral kötött megrendeléseit módosította a sanghaji  székhelyű légitársaság, hanem az Airbusszal is. Tőlük korábban öt darab A340-est  rendeltek, amelyek helyett inkább tizenöt darab A330-ast kívánnak forgalomba állítani a  jövőben. Mindezt azzal indokolta Kína vezető légitársasága, hogy az A330-as gazdasági  mutatói jóval kedvezőbbek, mint a szélestörzsű gép négyhajtóműves változatáé.






Fotó: Airbus, Boeing