2024 május 03

RSS Facebook

2011. október 22. szombat, 12:50

Légi segítség Thaiföldnek Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

A Thaiföldi Királyi Rendőrség és az Airbus Military repülőgépgyár közös mentőakciót szervezett Thaiföld áradások sújtotta területére. Ennek részeként egy Airbus Military által gyártott CASA C295-ös katonai szállítógéppel tizenkét mentési szakembert és 4,3 tonna felszerelést - ivóvizet és sátrakat - juttattak el a thaiföldi Nakhorn Sawan tartományba, az áradások helyszínére.

Az eredeti elképzelések szerint a C295-ös közepes katonai szállítógép bemutató repülésre ment volna a távol-keleti királyságba, de az időközben bekövetkezett természeti katasztrófa miatt úgy döntöttek a szervezők, hogy kihasználva a lehetőséget humanitárius célra fordítják az utazást. Így a repülőgép képességeit valós körülmények közepette mutathatták be. A légi segélyszállítmány eljuttatása során ugyanis nem kiépített repülőteret használtak a fel- és leszálláshoz, hanem egy olyan alkalmi kifutópályát, ahol fontos szempont volt a gép rövid fel- és leszállópálya igénye, illetve az, hogy semmilyen földi kiszolgálóberendezés nem állt a rendelkezésükre a ki- és berakodáskor, illetve az indításhoz.


A júliusi esőzések óta mintegy kétszázkilencvenen haltak meg az áradásokban Thaiföldön, s mintegy három millió embert sújtottak az áradás okozta következmények.

Fotó: Airbus Military