2024 május 04

RSS Facebook

2011. október 25. kedd, 15:07

Teljes a KC-390-es beszállítói listája

Értékelés:
(0 értékelés)

A brazil Embraer Defense and Security kiválasztotta azt a gyártót, amelyik az új KC-390-es katonai szállító és légi-utántöltő repülőgépéhez szállítja majd a gép védelmi berendezését (SPS), infravörös csapdáját (DIRCM) és Head-up-Display-ét (HUD). A megbízást a szintén brazil AEL Sistemas nyerte el a brazil repülőgép gyártótól.

A KC-390-es katonai szállító- és légi-utántölő repülőgépet a brazil légierővel közösen fejleszti ki az Embraer repülőgépgyár. A tervek szerint a két hajtóműves, felső szárnyas tehergép 2014-ben emelkedhet majd első ízben a magasba, amelyet követően 2016-ra tervezi a brazil gyártó az első gép átadását a légierő számára.

Azzal, hogy a gyár kiválasztotta a Porto Alegre-i székhelyű AEL Sistemast, befejeződőtt a tervezés első fázisa, ugyanis az AEL-lel immár teljes az Embraer beszállítói köre. Így megkezdődhetnek azok a tervezési munkák, amelynek az eredményként elkészülhet majd 2013-14-ben a prototípusa a KC-390-esnek. A 2009-ben indult program érdekessége, hogy a brazil légierőn kívül a cseh légierő is jelezte, hogy ipari együttműködés keretében érdekelné az Embraer katonai szállítógépének a beszerzési lehetősége.

Fotó: Embraer