2024 április 28

RSS Facebook

2011. november 03. csütörtök, 12:52

Az Aerolíneas Argentinas kódmegosztási megállapodást kötött az Air France és KLM társaságokkal

Értékelés:
(1 értékelés)


Buenos Aires, 2011. november 1. A megállapodás növeli az utasforgalmat a kombinált járathálózatokon. Az légitársaságok összekapcsolják törzsutas programjaikat.











Az Aerolíneas Argentinas, Dél-Amerika egyik vezető légitársasága kölcsönös kódmegosztási megállapodást írt alá az Air France-szal és a KLM-mel, a két fő európai légitársasággal.

A megállapodásokat ma írták alá az Aerolíneas Argentinas székhelyén  Buenos Airesben. Ezek keretében:

·          Az Air France és a KLM az ügyfeleiknek számos Buenos Aires-ből induló dél-amerikai járatot kínál majd, melyeket az Aerolíneas Argentinas üzemeltet. Az új járatok olyan fontos városokat is érintenek, mint Cordoba (Argentína), Mendoza (Argentína), Rosario (Argentína), Montevideo (Uruguay) és Asuncion (Paraguay).
 

·          Az Aerolíneas Argentinas ügyfelei számos további európai célállomást is elérhetnek az Air France és a KLM által üzemeltetett járatokkal a Párizs-Charles de Gaulle és Amszterdam-Schiphol csomópontokon túl. Az új célállomások közé tartoznak Nizza, Marseille, Toulouse, Lyon és Bordeaux francia városok, valamint olyan fontos európai városok, mint Berlin és München.
 

·          A légitársaságok ugyanakkor kölcsönös törzsutas kedvezményeket biztosítanak az hűség-programjaik keretében. Az Aerolíneas Argentinas törzsutas programjának, az AerolineasPlus-nak a több mint 1,5 millió utasa és az AIR FRANCE-KLM Flying Blue program 19 millió tagja további mérföldekben részesül, és kedvezményes jegyeket kaphat a három légitársaság több mint 250 célállomásra kiterjedő hálózatában.
 

A megállapodások 2012 első negyedévében lépnek hatályba.

„Ez egy fontos lépés a három légitársaságnak, és lehetővé teszi az Aerolíneas számára, hogy növelje az Argentínába tartó turistaforgalmat és ugyanakkor a társaság jelenlétét a számára kulcsfontosságú európai piacon”, nyilatkozta Mariano Recalde, az Aerolíneas Argentinas elnöke.

Erik Varwijk, az Air France – KLM nemzetközi ügyekért és Hollandiáért felelős vezérigazgató-helyettese tájékoztatott: „Az Air France és a KLM az Aerolíneas Argentinas első két európai kódmegosztásos partnere. Ezért büszkék vagyunk az együttműködésre, amivel ügyfeleinknek csatlakozó járatokat biztosítunk dél-amerikai belföldi és nemzetközi célállomásokra Buenos Aires-en túl.

A megállapodást annak keretében kötötték, hogy az argentin légitársaság 2012-ben a SkyTeam globális légiszövetség tagja lesz.

Fotó: Varga Zoltán