2024 április 23

RSS Facebook

2011. november 03. csütörtök, 20:19

Legurult a pályáról Münchenben a SIA B 777-ese Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Kimenekítették a Singapore Airlines B 777-300ER repülőgépéről az utasokat, miután a szingapúri fuvarozó gépe ma délután leszállás közben lement a müncheni repülőtér déli kifutópályájáról. A SIA SQ327-es járata Manchesterből érkezett meg a bajor fővárosba, amikor az incidens megtörtént a 08R pályán. Az utasok lépcsők segítségével hagyták el a füvön álló utasszállítót, ami 12:14-kor ért földet.

A Singapore Airlines tájékoztatása szerint 158 fő utas és a személyzet tartózkodott a gépen, amikor az esemény  megtörtént. A SIA tájékoztatása szerint senki sem sérült meg az incidens során. A német légügyi hatóság szerint a 9V-SWQ lajstromjelű gép a pálya jobb oldalán futott le a betonról. Az eseményt a BFU "komolynak" minősítette és megkezdte a vizsgálatot.

A müncheni repülőtér tájékoztatása szerint a gép személyzete a leszállás előtt semmilyen jellegű problémát nem jelentett a toronynak. A leszállás ideje alatt csökkent látástávolság és alacsony felhőzet volt a repülőtér körzetében tapasztalható. Az elsődleges hírek szerint a gépen semmilyen komolyabb sérülés nem látható a lefutás kapcsán. A B 777-300ER megnövelt hatótávolságú gép a SIA tulajdonában van és három éves, hajtóművei General Electric GE90-esek.

Fotó: SIA