2024 május 01

RSS Facebook

2011. november 04. péntek, 08:21

Átvette az Atlas Air és a British Airways az első B 747-8F gépét

Értékelés:
(0 értékelés)

November 3-án átvette az Atlas Air Worldwide Holding az első B 747-8F kargó gépét a Boeing Seattle-i gyárában. Ez az első abból a kilenc darab B 747-8F-ből amelyet a teherfuvarozó rendelt. A gépet az Atlas Air 49 százalékos tulajdonában lévő Global Supply System üzemelteti majd öt éven keresztül a British Airways Cargo-val közösen.

A BA Cargo és a GSS összesen három darab B 747-8F-et üzemeltet majd együttesen, amely gépeket a légitársaság hosszú távú teherszállító járatain használnak majd Afrika, Ázsia, India és az Egyesült Államok irányába. Ennek az új típusnak a bevezetése révén piacvezető szerephez juthat a cégünk, mondta az átadáskor Jude Winstanley, az IAG Cargo, a BA Cargo és az Iberia Cargo alelnöke, mivel mind gazdaságossági mind pedig hasznos teheráru szempontjából most nincs más, hasonló képességekkel rendelkező repülőgép típus a piacon, a környezetvédelmi szempontokról nem is beszélve.

A B 747-8F törzse 76,3 méter hosszú, ami 5,6 méterrel nagyobb mint elődjéé, a B 747-400F-é. Ennek köszönhetően az új kargó gépbe négy tovább főfedélzeti teher konténer és három darab alsó fedélzeti paletta rakható, aminek az eredményeként 16 százalékkal nőtt a típust alkalmazó légitársaság bevétele gépenként.

Fotó: Boeing