2024 május 01

RSS Facebook

2011. november 04. péntek, 20:00

A japán Peach Aviation átvette első A320-asát

Értékelés:
(0 értékelés)
Az oszakai székhelyű japán Peach Aviation november 4-én átvette első A320-as repülőgépét, amelyet az amerikai GECAS lízingcétől bérel. Japán első diszkont légitársasága összesen tíz darab ilyen gépet bérel a GECAS-tól. Az Airbusok egy osztályos kivitelben készülnek a Peach Aviation számára összesen száznyolcvan utas számára biztosítva férőhelyet. A Peach Aviation egyébként a szigetország első ilyen jellegű vállalkozása.

Mint azt John Leahy, az Airbus kereskedelmi igazgatatója a Toulouse-i átadási ünnepségen elmondta, nagyon fontos a repülőgépgyár számára, hogy részese lehet a Peach Aviation kibontakozásának. Az A320-as kimagaslóan hatékony és megbízható repülőgép típus, ami miatt egyértelműen a legjobb választás egy olcsón üzemelő diszkont légitársaság számára a világ bármely pontján. A mostani gépátadás egy hosszú távú együttműködés kezdete, s egy olyan esemény, ahol a legújabb Airbust használó légitársaságot is köszönthetjük egyben - tette hozzá a kereskedelmi igazgató.

A Peach Aviation-t az All Nippon Airways (ANA), a hongkongi First Eastern Investment Group és a Network Corporation of Japan alapította. Az osakai székhelyű diszkont légitársaság várhatóan 2012 márciusától kezdi majd meg a működését a Kansai repülőtérről. Először csak belföldi városokba repülnek, majd a későbbiekben nemzetközi uticélokkal  is kibővül a hálózat Ázsián belül.

Jelen pillanatig összesen több mint 7900 darab Airbus A320-as repülőgépet szállított le a gyár 340-nél is több megrendelője számára világszerte, aminek köszönhetően ez a típus ma a világ legkelendőbb kereskedelmi repülőgépe. Az A320 különlegessége többek között az egységesített konténeres teheráru szállító rendszere, amely kompatibilis a nagygépes kargó konténerekkel is, lehetővé téve a gyors ki-, és berakodást és forduló időt a világ bármelyik repülőterén az üzemeletető légitársaságok számára.

Fotó: Airbus