2024 április 28

RSS Facebook

2011. november 08. kedd, 09:48

Az Air France menetrend szerinti járatot indít Wuhanba

Értékelés:
(1 értékelés)


2012. április 11-től kezdődően az AIR FRANCE menetrend szerinti járatot vezet be Párizs-Charles de Gaulle és a Wuhan Tianhe Nemzetközi Repülőtér között. Az AIR FRANCE lesz az első légitársaság, amely Európát Wuhannal közvetlenül összekötő járatot üzemeltet.


„Ez az ötödik célállomásunk a kontinentális Kínában, és ez az AIR FRANCE piaci pozícióját erősíti ezen a gyorsan növekvő piacon. Európában az AIR FRANCE KLM Csoport kínálja a legtöbb célállomást az ún. tágabb értelemben vett Kínában (Kína, Hongkong és Taiwan). Az AIR FRANCE KLM növekedése Kínában a Csoport egyik stratégiai eszközévé vált. Ezáltal a globális hálózatunk és szolgáltatásaink még vonzóbbá válnak, és ez nagyban hozzájárul a francia-kínai kapcsolatok erősítéséhez”, nyilatkozta Bruno Matheu, az AIR FRANCE KLM Marketing, Hozammenedzsment és Hálózat részleg vezérigazgató-helyettese.





A bejelentés november 5-én történt Wuhanban az AIR FRANCE és a Wuhan önkormányzata közötti együttműködési szerződés ünnepélyes aláírása során.


A Közép-Kínában, Pekingtől, Shanghaitól és Guangzhoutól egyenlő távolságra található Wuhan légi, vasúti és folyami szállítási csomópont. A Hubei tartomány 9 millió lakosú fővárosa, Wuhan egy energikus város, pénzügyi, ipari (elsősorban autógyártás), kereskedelmi és tudományos központ, és számos nemzetközi vállalat székhelyének ad otthont. A tudományos, műszaki és oktatási intézmények, mint a Laser City és a Wuhan Egyetem jelenlétével egyben szellemi központ is.

Az új járatot heti három alkalommal működtetik. Az AF132-es számú járat a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről hétfőn, szerdán és pénteken indul, és az azt követő napon tér vissza Wuhanból.

Az AF139-es járatszámú visszaút a Wuhan Tianhe Nemzetközi Repülőtérről kedden, csütörtökön és szombaton indul, és ugyanazon a napon érkezik a Párizs-Charles de Gaulle repülőtérre.

A járatokat Boeing 777-200ER repülőgéppel üzemeltetik, ami 309 utas kapacitással rendelkezik: 35 hellyel business osztályon, 24 hellyel premium voyageur osztányon és 250 hellyel voyageur/economy osztályon.


A 2011. téli szezonban az AIR FRANCE KLM csoport hetente 80 járatot üzemeltet nyolc célállomás felé Kínában (Peking, Shanghai, Guangzhou, Hong Kong, Chengdu, Hangzhou, Xiamen és Taipei). Ezzel a Csoport vezető szerepet tölt be az Európa és Kína közötti légi utasszállítás terén. Az AIR FRANCE KLM hetente 31 további járatot üzemeltet kódmegosztási megállapodás keretében a China Eastern és China Southern partner légitársaságokkal.


A járatok 2012. április 11-től érvényes menetrendje

. Párizs-CDG – Wuhan: AF 132 – felszállás 16:20-kor – érkezés Wuhanba 08:55 órakor hétfőn, szerdán és pénteken.

. Wuhan – Párizs-CDG: AF 139 – felszállás 11:30-kor – érkezés Párizs-CDG repülőtérre 17:00 órakor kedden, csütörtökön és szombaton.

Fotó: Airbus