2024 május 01

RSS Facebook

2011. november 08. kedd, 16:02

Átadták az első Air Lease által vásárolt ATR-72-600-as

Értékelés:
(0 értékelés)

Átadta az európai ATR repülőgépgyár a Steven F. Udvar-Házy nevével fémjelzett Air Lease Corporation által vásárolt első ATR-72-600-ast a brazil TRIP Linhas Aéreas légitársaságnak Toulouse-ban. Az új fejlesztésű regionális turbópropból összesen tizenkét darabot rendelt az ALC nyolc további gépre vonatkozó opcióval. Ezen kívül további öt ilyen gép került még az ALC közreműködésével a brazil belföldi fuvarozóhoz.

Az ATR-72-600-as a típus legújabb változata, amelyet az ATR-72-500-asból fejleszettek tovább. Ennek részeként modernizálták a gép pilótafülkéjét, illetve átalakították az utasterét. Az új ATR-72-600-asokkal a TRIP Linhas Aéreas növelni tudja majd a kapacitását a meglévő belföldi útvonalain, illetve növelheti a célállomások számát Brazíliában.

Az Air Lease Corporation azért döntött az ATR-72-600-asok vásárlása mellett - mondta köszöntőjében Steven F. Udvar-Házy - mert ez a típus az egyik legmodernebb regionáis turbóprop a piacon, ami mellett a leggazdaságosabb ilyen repülőgép és a legalacsonyabb üzemeltetési költséggel működtethető.

Az Air Lease Corporation volt az első amerikai pénzügyi befektető cég, amelyik tavaly nyáron, a Farnborough-i repülő világkiállítás és vásáron rendelést adott le az ATR új, ATR-72-600-as változatára. Tíz gépet megvásároltak, illetve tíz további ATR-vásárlására vonatkozóan pedig opciós ajánlatot tettek. Ez utóbbiból idén szeptemberben két megrendelést átalakítottak vásárlássá.

Fotó: ATR