2024 április 27

RSS Facebook

2011. november 09. szerda, 12:36

Az Air France regionális offenzívája első sikereket ért el Marseille-ben

Értékelés:
(1 értékelés)


Az Air France új Marseille-i szolgáltatása, amit 2011. október 2-án vezettek be már az első napokban sikeresnek bizonyult kitűnő 95%-os pontos indulással és érkezéssel az első hónapban.



→ A kezdeti üzemeltetési eredmények nagyon kielégítők.

→ Három új célállomás és a járatok gyakoriságának növelése várható 2012. március 25-től.





A Marseille Provence repülőtérről induló utasforgalom mennyisége megfelel a kitűzött céloknak, és folyamatosan növekedett a hónap folyamán, ami bizonyítja a gazdasági potenciált. Ezek a biztató eredmények a földi és légi személyzet intenzív erőfeszítéseit és elkötelezettségét példázzák, akik a kezdeményezés sikerét biztosítják.


A korai siker alapján az Air France három új járatot indít Marseille-ből 2012. március 25-től kezdődően. A Marseille Provence-ből elérhető 30 célállomás mellett az Air France a következő járatokat indítja:

. heti 5 járat Velencébe,

. heti 4 járat Hamburgba,

. heti 2 járat Barcelonába.

A három új úticél mellett az Air France napi két járatot üzemeltet majd újra Marseille és Róma között.


Jegyek vásárolhatók az új járatokra 2011. november 8-tól kezdődően.


Emellett a társaság növeli a szolgáltatása gyakoriságát számos célállomás fele 2011. téli szezonban:

. Algírba heti 5 járat indul (két további téli járat)

. Biarritzba heti 3 járat indul (1 további járat)

. Koppenhágába heti 3 járat indul (1 további járat)

. Nantes-ba heti 24 járat indul (2 további járat)

. Prágába heti 3 járat indul (1 további járat)


Összesen 500 közvetlen járatot üzemeltetnek 33 úticél irányába hetente Marseille-ből franciaországi, európai és földközi-tengeri úticélok irányába 2012 nyarán.

2011 ősz óta az Air France offenzív stratégiát indított regionális járatok bevezetésével, hogy visszanyerje piaci részesedését a rövid és középtávú járatok piacán. Az aktuális nagyon erős piaci versenyben a társaság átszervezte hálózatát, hogy növelje a repülőgépek kihasználtságát, és javítsa a termelékenységet. A vidéki nagyvárosokra kiterjedő stratégia egy angyali kört indíthat be a hálózat növelésével és vonzó árak biztosításával ügyfeleknek: 50 Eurótól kezdődően egy út esetén. A kezdeményezést kiterjesztik Toulouse, Bordeaux és Nizza városára is 2012 tavaszán.

Fotó: Airbus