2024 április 28

RSS Facebook

2011. november 11. péntek, 15:34

Vasárnap kezdődik a 12. Dubai Airshow Kiemelt

Értékelés:
(1 értékelés)

November 13-án vasárnap kezdődik az idei Dubai Airshow, amelyen több mint 100 repülőgépet nézhetnek meg élőben a kiállításra látogatók. A november 13-17 között megrendezett esemény a Dubai Airport Expo területén zajlik, ahol minden korábbinál nagyobb számú – ezernél is több – kiállító várja az érdeklődőket. Az előzetes várakozások szerint mintegy 55 ezer szakmai látogató lesz a repülési iparág idei dubai seregszemléjén, ami négy százalékkal több mint 2009-ben volt.

Számos olyan újdonság is látható lesz az idei dubai expo-n, amilyen korábban még nem volt a közel-keleti repülő kiállítás és vásáron. Ilyen például a Boeing repülőgépgyár B 787-esének a debütálása, a pakisztáni légierő JF-17 Thunder vadászgépének a bemutatkozása vagy a Bell-Boeing V-22 Osprey tiltrotoros repülőgépének az érkezése. Emellett naponta repül majd bemutatót a Eurofighter Typhoon, a Boeing F-18 Super Hornet és a Dassault Rafale vadászgépe. De látható lesz még például a Shadow 200-as UAV vagy az MH-60-as Apache harci helikopter. Ezek mellett minden business jet gyártó elhozza a közel-keleti oázisba valamennyi általa gyártott üzleti jetjét valamennyi kategóriában.

Az Egyesült Arab Emirátusok idén ünneplik megalakulásuk 40. évfordulóját, amely kiemelt figyelmet kap az idei Dubai Airshown. Ennek az eseménynek a tiszteletére a Dubai Airshow történetében először az emirátusok saját bemutatócsoportja, az Alenia Aermaccival repülő Al Fursan nyitja majd meg a kiállítást és vásárt. Ezen kívül bemutatót tart majd még az Alpha Jetekkel repülő francia Patrouille de France katonai műrepülő kötelék is.

A Dubai Airshowt a dubai légügyi hatóság, a dubai nemzetközi repülőtér és a dubai védelmi erők szervezik Mohemmed bin Rashid Al Maktoum sejk, Dubai kormányzójának és az Egyesült Arab Emirátusok miniszterelnökének és alelnökének a fővédnökségével.

Fotó: Dubai Air Show