2024 május 01

RSS Facebook

2011. november 16. szerda, 09:49

Az orosz NordStar légitársaság 7 újabb ATR-42-600-ast rendelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Az orosz NordStar légitársaság bejelentette, hogy hét darab ATR-42-600-asra adott le megerendelést az európai repülőgépgyártónál. Az üzlet 5 gép vásárlásáról és további 2 gép opcionális beszerzéséről szól 132 millió dollár értékben. A mostani bejelentés azt a 2011 szeptemberében kötött eredeti megállapodást írta felül, amely értelmében eredetileg 2+2 gépet vásárolt volna az orosz fuvarozó.

A krasznojarszki NordStar légitársaság lesz így az első olyan orosz légitársaság, amelyik az új ATR-42-600-asokat üzemelteti majd az orosz föderációban. A cégnek jelenleg 4 darab ATR-42-500-asa van, amelyeket ezév másjuában vehették át Toulouse-ban. Miután a légitársaság megkapja az új ATR-eket, összesen 9 új turbopropja lesz forgalomban.

Kirrill Buryy, a NordStar vezérigazgatója elmondta a bejelentés kapcsán, hogy a légitársaság és az utasok is nagyon elégedettek a május óta forgalomban lévő ATR-ekkel, amelyek új színt hoztak a krasznojarszki járás légiforgalmába. Ugyanakkor nagyon várják az új generációs ATR-42-600-asok érkezését is, mivel azok megújult Armonia belső utaskabinja tovább fokozza az utaskomfortot a levékonyított üléseknek és a nagyobb széktávolságnak köszönhetően. Az új ATR-erek érkezésével pedig tovább tudják növelni a meglévő járataik számát, amelyek mellett újabb célállomásokat is be kívánnak kapcsolni a NordStar hálózatába.

Ezidáig összesen 148 megrendelés érkezett 2011-ben az ATR gyár különféle turboprop repülőgépeire, amely új éves rekordot jelent az európai gyártó számára. Emellett további 72 gépre kapott még opciós megrendelést a Toulouse-i gyár 2011 januárja óta. Oroszországban jelenleg 38 darab ATR turbólégcsavaros repülőgép van forgalomban, amelyeken kívül további 15 példány vár még átadásra.

Fotó: ATR