2024 április 27

RSS Facebook

2011. november 24. csütörtök, 09:18

A KLM megkezdi a menetrendszerinti közlekedést Lusaka, Zambia felé

Értékelés:
(1 értékelés)


2012. május 15-én száll fel a KLM Holland Királyi Légitársaság első járata Zambia fővárosa, Lusaka felé. A járatra utasaink már a mai naptól kezdve foglalhatnak helyet a www.klm.hu oldalon. Lusaka lesz a KLM 72. tengerentúli célállomása.








A KLM heti három alkalommal A330-200-assal repül majd Lusakába. A repülőgépen 243 ülőhely van, ezek közül 30 World Business osztályon és 213 turista osztályon. A holland légitársaság KL561-es járata 2012. május 15-től kezdve az amszterdami Schiphol repülőtérről minden kedden, csütörtökön és szombaton indul majd 12:30-kor és aznap este 22:10-kor érkezik meg Lusakába. A visszaúti járat, KL562-es járatszámmal Lusakából 23:55-kor kedden, csütörtökön és szombaton közlekedik majd és másnap reggel 09:55-kor érkezik meg menetrend szerint Amszterdamba.

Zambia gazdasága, a virágzó bányászat miatt gyorsan növekszik. Ezen kívül a KLM új úticélja közvetlen járatot biztosít majd a világ két leghatalmasabb növénytermesztő piaca és elosztóközpontja között.

Zambia továbbá széles körű turisztikai vonzerővel rendelkezik. A turizmus főként Livingstone városa körül összpontosul, amely a Zambézi-folyó partján fekszik, közel a híres Viktória-vízeséshez.

A KLM a Kenya Airways-zel közösen további heti tizenhárom járatot kínál Lusakába Nairobin keresztül. A Kenya Airways-nek köszönetően a KLM és az Air France kiterjedt útvonalhálózatot kínál Afrikában. A három légitársaság szövetsége többek között Hararéba, Mombaszába, Lilongwébe és Bujumburába is repül.

Fotó: Varga Zoltán