2024 április 27

RSS Facebook

2011. november 30. szerda, 09:21

A KLM folytatja a business osztályú ellátmány fejlesztését

Értékelés:
(1 értékelés)


A KLM Holland Királyi Légitársaság World Business Class (tengerentúli business) osztályán december 1-jétől a Hof van Cleve étterem flamand szakácsának, Peter Goossensnek az ételeit szolgálják fel. A közös munka eredményeképp Sergio Herman, Jonnie Boer és Mario Ridder fogásai után a KLM újfent a legmagasabb minőséget nyújtja utasainak.







A három Michelin csillagos Hof de Cleve étterem jelenleg a tizenötödik a világ legjobb éttermeinek ötvenes listáján.

„A KLM folytatva a hagyományokat kiváló szakácsokkal és sommelier-kel dolgozik együtt.” Mondta Erik Varwijk, a KLM vezérigazgatója. „Peter Goossens neve mára egybeforrt a nemzetközi gasztronómiával. A KLM büszke arra, hogy együtt dolgozhat egy ekkora nevű chéffel.”

„Megtiszteltetés számomra, hogy lehetőségem nyílik az alkotásaimat a világ minden tájára eljuttatni. A KLM szakembereinek és az éttermem csapatának hála sikerült nagyon eredményes munkát végeznünk.” Mondta Goossens.

Peter Gossens ételei 2011. december 1-jétől egészen 2012 szeptemberéig kerülnek felszolgálásra a KLM Amszterdamból induló hosszú távú járatain. A KLM és Peter Goossens összesen három menüsort dolgozott ki. A választék kialakításakor Goossens az eredeti flamand termékeket fűszerezte a nemzetközi konyha elemeivel. A borokat minden ételhez a Hof de Cleve sommelier-je választotta ki, akit többször Belgium legjobbjának ítéltek.

Fotó: Varga Zoltán