2024 április 27

RSS Facebook

2011. december 05. hétfő, 14:59

Holnap érkezik Frankfurtba az új Boeing B 747-8I Kiemelt

Értékelés:
(2 értékelés)


December 6-8 között a Lufthansa német légitársaság frankfurti bázisán tesztelik a Boeing legújabb Jumbóját, a B 747-8 Intercontinentalt. Ez a három napos frankfurti próba is része a legújabb Jumbó forgalomba állítását megelőző folyamatnak. Ez idő alatt a Lufthansa szakemberei számos területen ellenőrzik, hogy miként kell majd az új B 747-8I-t kiszolgálni, a járatok előtt az útvonalakra előkészíteni annak érdekében, hogy amikor az első B 747-8I-t átveszi a légitársaság, akkor zökkenőmentes legyen a gép forgalomba rotálása. Hasonló képpen a Lufthnasa Technik műszaki gárdája is leteszteli, hogy miként kell majd előkészíteniük a gépet az egyes repülésekre, milyen karbantartási, szervízelési feladatok várnak rájuk a napi rutin során.

A Boeing legújabb és egyben legnagyobb Jumbója, a B 747-8I várhatóan 2012 elején kerül a Lufthansához, amelyik elsőként rendelt ebből a Jumbo-változatból. A tervek szerint az átvétel után nem sokkal már forgalomba is áll a gép a Lufthansa hosszú távú hálózatában.


A B 747-8I európai idő szerint holnap délután érkezik Frankfurtba. A Seattle-ből felszálló Jumbón immár három Lufthansa pilóta is lesz a Boeing hajózói mellett a fedélzeten. Az RC021-es számú gép egyike azon három B 747-8I-nek, amelyik részt vett a típus berepülési programjában. Egészen pontosan ezen a példányon vizsgálták a gép belső rendszereit, többek között a fűtést, a légkondícionálást és a világítást. A gép festése ugyanolyan fehér-szürke színű kék farkofelülettel, mint amilyen a Lufthansa gépeké, egyelőre feliratok nélkül. A tervek szerint ez a példány lesz a német fuvarozó ötödik átadásra kerülő B 747-8I példánya és várhatóan 2012 harmadik negyedévében csatlakozik majd a flottához. A legelső átadásra váró B 747-8I jelenleg még Everettben van, s folynak rajta az átadást megelőző szerelési munkák. A Lufthansa összesen 20 darabot rendelt a Boeing legújabb Jumbo-változtából, a B 747-8 Intercontinentalból.

Fotó: Boeing