2024 április 28

RSS Facebook

2011. december 07. szerda, 11:38

Az easyJet fehérbora lett a legfinomabb

Értékelés:
(0 értékelés)


Első helyet ért el az easyJet a Cellars in the sky – Égi Borospincék hazai versenyén, az economy osztály fehérbor kategóriájában. A Magyarországon először megrendezett vetélkedőn a brit légitársaság a francia Chapelle de la Guinchay borászat, Louis Mondeville, Côte de Gascogne 2010-es évjáratú fehérborával került fel a dobogóra.








A Business Traveller globálisan már 1985 óta tartja a légitársaságok fedélzeti borainak versenyét, hazánkban azonban a lap hazai licensztulajdonosa, a Business Traveller Hungary idén rendezte meg először, nem titkoltan hagyományteremtő célzattal. Az idei versenyen az easyJet mellett további 11 légitársaság – az Aerosvit, az Air France, az Alitalia, a Brussels Airlines, a Carpatair, az El Al, a KLM, a LOT, a Malév, a TAP és a Tarom – nevezett a megmérettetésre.


A verseny zsűrije „vakon” kóstolással döntött a 35 nevezett bor sorsáról. Megjelenés, illat, zamat és összbenyomás alapján pontoztak egy 100-as skálán, négy kategóriában. A brit vezető légitársaság a fehérbor economy kategóriát zsebelte be. A fennmaradó három kategóriából a Carpatair a business osztály legjobb fehérborának járó díjat vihette haza, míg a KLM economy osztály vörösbor kategóriában, az Alitalia pedig a business osztály vörösbor kategóriában bizonyult a legjobbnak.


 

Kép és szöveg: easyJet