2024 április 26

RSS Facebook

2011. december 08. csütörtök, 15:00

Cargo- és logisztikai bázis épül a debreceni repülőtéren

Értékelés:
(0 értékelés)


Heteken belül beindulhat a légi teherforgalom a Debreceni Repülőtéren. A most még hiányzó szolgáltatáshoz egy új logisztikai csarnokot építettek. A mai bokrétaavatón elhangzott: az önkormányzat abban bízik, hogy az 5000 négyzetméteres épület és a 2015-ig megépülő reptéri cargobázis új befektetőket és tőkét hoz a városba.








Heteken belül áruval telhet meg a most még üres, új reptéri csarnok. Az 5000 négyzetméteres komplexum közvetlenül a kifutópálya mellé épült, ezért az egyik oldalán beérkező raklapokat a vámolás után a másik oldalon azonnal továbbszállíthatják kamionnal.

- Ez egy logisztikai csarnok, ami kiegészítő szolgáltatást fog nyújtani a reptéri teherszállításhoz, illetve teljeskörűvé teszi a reptér jelenleg hiányzó logisztikai szolgáltatását – magyarázta Herdon István, a Xanga Holding Kft. ügyvezető igazgatója.

Papp László alpolgármester a szerdai bokrétaavató ünnepségen elmondta: a csarnok új utakat nyit a helyi gazdaságfejlesztésben. Jelenleg Budapesten sincs olyan cargo- és logisztikai bázis, amilyen Debrecenben lesz 2015-re. A beruházás első ütemében készült el az új csarnok. A város és a régió cégei igénylik a légi teherszállítást, és az önkormányzat reményei szerint a fejlesztés további befektetőket vonz majd a városba.

- Ez lehetővé teszi, hogy a debreceni áruszállítás, illetve a régiónak az áruszállítási, légi szolgáltatást igénylő része ide fókuszáljon a debreceni repülőtérre – mondta el Papp László alpolgármester.

A szerkezetkész csarnok bokrétaavató ünnepségén kiderült: a 600 millió forintos, uniós beruházás 25 új munkahelyet teremt. A logisztikai szolgáltatás heteken belül elindul a repülőtéren.

Forrás: dehir.hu