2024 április 18

RSS Facebook

2011. december 08. csütörtök, 22:03

Az első amerikai Phenom 100-as szűzfelszállása

Értékelés:
(0 értékelés)

December 8-án felszállt az első amerikai gyártású brazil Embraer Phenom 100-as üzleti jet a floridai Melbourne International repülőtérről. A dél-amerikai gyártó első amerikai építésű gépe a szűzfelszállása során felemelkedett 41 ezer láb (12 500 m) magasba elérve a maximális utazósebességét mindenféle probléma nélkül. A berepülést végző gyári tesztpilóta, Joao Rafael Silva szerint a két és fél órás repülés alatt minden az előzetes tervek szerint zajlott, miközben minden olyan ellenőrzést végrehajtottak a gépen, amely egy ilyen berepülés során a programban szerepel. Így az első amerikai gyártású Phenoem 100-as is sikeresen teljesítette a gépátadást megelőző ellenőrző repülést.

Mindez azt igazolja, hogy az Embraer floridai gyárában dolgozó szakemberek is ugyanolyan magas színvonalon végzik a munkájukat, mint az anyacégnél, a brazíliai központunkban, mondta a sikeres szűzfelszállás kapcsán Phil Krull, az Embraer üzleti gépekért felelős vezérigazgatója. Az Embraer repülőgépgyár idén februárban nyitotta meg új összeszerelő üzemét és gépátadó központját a floridai Melbourne-ben.



Az első amerikai gyártású Phenom 100-ast a Kansas City székhelyű Executive AirShare veheti majd át várhatóan még az év vége előtt, amely cég Phenom 100-as és 300-as gépek bérbeadásával foglalkozik.

A Phenom 100-as üzleti jet maximálisan 8 utas szállítására alkalmas 1178 mérföld (2182 km) távolságra.

Fotó: Embraer