2024 április 18

RSS Facebook

2011. december 12. hétfő, 16:46

Budapest Airport: irány Leeds a Jet2.com-mal!

Értékelés:
(0 értékelés)


Újabb repülőjáratot indít Budapestre a Jet2.com. A brit diszkont légitársaság bejelentette, hogy 2012. márciusától elindítja az angliai Leeds és Budapest között közlekedő járatát. A Jet2.com gépei egyelőre heti két alkalommal teszik meg a Budapest és a Leeds/Bradford repülőtér közötti utat. Az új járattal fontos légi összeköttetés jön létre Magyarország és Nagy-Britannia egyik leggyorsabban fejlődő városa között.








A mintegy 800 ezres lakosú Leeds Anglia egyik meghatározó regionális központja. A város történelme egészen az 5. századig nyúlik vissza, felemelkedését az ipari forradalomnak köszönheti, amikor is Leeds a gyapjúgyártás fellegvára lett. A nagyvárost jelenleg London után Nagy-Britannia második legfontosabb pénzügyi és üzleti központjaként tartják számon. Emellett nagyon fontos a helyi idegenforgalom is: Leeds-et évente mintegy másfél millióan keresik fel szabadidős céllal. Leeds emellett jól ismert híres focicsapatáról, a Leeds Unitedről, amely jelenleg az ottani másodosztálynak megfelelő Football League Championship bajnokságban játszik. Stadionjuk a szigetország 11. legnagyobb sportlétesítménye, mintegy 40 ezres férőhellyel.

Az Egyesült Királyságot Magyarországgal összekötő harmadik Jet2.com járat elindítására vonatkozó döntést nagymértékben elősegítették az MT Zrt. által újjászervezett Légi Marketing Alap (LMA) kínálta lehetőségek. A Budapest Airport és a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai együttműködésével beinduló Leeds-Budapest járat a tervek szerint egész évben közlekedik és legalább 25 ezer új vendégéjszakát hozhat a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek számára.A leeds-i székhelyű Jet2.com diszkont légitársaság 2004-ben indította első járatát a magyar főváros és Manchester között, eredetileg hetente három járattal. 2010 nyár óta már heti ötre emelkedett a járatok száma, idén tavasszal pedig Edinburgh városával bővült a budapesti hálózat.

A Jet2.com légitársaságnak tavaly mintegy 70 ezer utasa volt a budapesti repülőtéren.A légitársaság bejelentésére reagálva az MT Zrt. vezérigazgatója, Horváth Gergely elmondta: "Magyarország 3. legfontosabb turisztikai küldőpiaca az Egyesült Királyság, ezért a manchesteri és edinburghi járatok sikere után örömmel üdvözöljük a Jet2.com újabb járatát, amely közvetlenül az angliai Leeds-ből repíti az utasokat Budapestre, jövő tavasztól. A Magyar Turizmus Zrt. az idei évben közös online, offline és televíziós kampányokat bonyolított le a szigetországban Magyarország, mint turisztikai célország népszerűsítése érdekében. Januárban folytatjuk a közös turisztikai kampányt, amelynek célja most már három légi járat megtöltése."Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója hozzátette: "Üdvözöljük a Jet2.com döntését a heti két Budapest-Leeds járat elindításáról. Az új desztináció bizonyosan sikeres lesz mind a turista, mind pedig az üzleti utazóink körében, már csak azért is, mert Észak-Anglia egyik legdinamikusabban fejlődő városát köti össze Magyarországgal.  Sok sikert kívánunk a légitársaságnak járat üzemeltetéséhez!"Steve Heapy, a légitársaság kereskedelmi igazgatója elmondta: "Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a budapesti utazóközönségünk számára egy újabb angliai várossal bővítjük a Jet2.com hálózatát.

A Budapest-Manchester és Budapest-Edinburgh járatok tapasztalatai alapján az új desztináció is nagyon népszerű lesz azok számára, akik Yorkshire-t és környékét szeretnék felfedezni. Emellett Budapest a szigetország lakói körében népszerű és izgalmas kirándulóváros. Büszkék vagyunk rá, hogy a hazai utazóközönségünk igényének megfelelően elindíthatjuk az új járatunkat Budapestre."A légitársaság gépei 2012. március 29-től, vagyis a nyári menetrend életbe lépéstől heti két alkalommal, csütörtökön és vasárnap fordulnak meg a magyar főváros és Nyugat-Yorkshire legjelentősebb városa között. A légitársaság közlése szerint az utazóközönsége részéről jelentkező óriási igény, valamint a már üzemelő két járat sikere vezetett az új járat beindításához.Alig néhány hónappal az új edinburghi járat indulása után újabb járatot nyit a leeds-i központú Jet2.com diszkont légitársaság. A légiközlekedési cég december 9-én bejelentette, hogy a járatkínálatában immár háromra bővíti a Budapestről közvetlenül elérhető városokat: Manchester és Edinburgh mellett Leeds is megnyílik a magyar utasok számára.

Forrás: BUD