2011. december 14. szerda, 09:18

Az első magyar űrhajós az Óbuda Egyetemen

Értékelés:
(0 értékelés)


Az Óbudai Egyetem Szenátusa 2011. december 12-ei ülésén Zhou Yong Ping-nek, a 20 éve Magyarországon élő kínai üzletembernek, a „Space for Earth” Alapítvány kuratóriumának egyik alelnökének, a Magyarországi Kínaiak Egyesületének elnökének, Magyar-Kína Társadalmi Kapcsolatok Fejlesztési Alapítvány elnökének az Óbudai Egyetem Nagykövete kitüntetést adományozta.







A kitüntetést a hétfői szenátusi ülés keretében Dr. Rudas Imre rektor adta át. Az átadást követően a kitüntetett és Farkas Bertalan elmondták, hogy az alapítványon keresztül is mindent megtesznek az Óbudai Egyetem oktatási és kutatási kínálatának megismertetése, a nemzetközi, különösen a kínai kapcsolatok megerősítése érdekében. Hangsúlyozták, hogy bíznak az Óbudai Egyetem és a Space for Earth Alapítvány közötti kapcsolatok erősödésében, a jövőbeni együttműködés kiterjesztésében.

Ez alkalomból az egyetemre látogatott és részt vett az egyetem Szenátusának ülésén Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós.

Farkas Bertalan, több más asztronautával és kozmonautával együtt, a „Space for Earth” Alapítvány alapítója. Az alapítvány célja egy nemzetközi és interdiszciplináris kutató és oktató intézet létrehozása, amely fiatal kutatóknak és tapasztalt szakembereknek kíván országhatárokon átnyúló hatókörben kutatási és továbbképzési lehetőséget biztosítani több szakterületen is.

Kés és szöveg: Óbudai Egyetem

vissza a tetejére