2024 április 28

RSS Facebook

2011. december 16. péntek, 14:02

Készül az 1000. "Triple seven"

Értékelés:
(1 értékelés)

Megérkezett a Washington államban lévő everetti kikötőbe az 1000. B 777-es Japánban készülő alkatrészeinek az első szállítmánya. A Mitshubishi Heavy Industries hirosimai gyárából többek között törzs elemek és túlméretes alkatrészek jöttek konténerekben. A Boeing egyébként a legnagyobb exportőre az Egyesült Államoknak, méghozzá Amerika egyik leggazdagabb államában, Washingtonban.

A konténerek az everetti kikötő mélyvízi termináljába érkeznek óceánjáró konténerszállító hajón, ahonnan kirakodják ezeket egy tároló része. Innen akkor viszik ezeket tovább kisebb merülésű uszályokon, amikor már elérkezik a konténerekben lévő alkatrészeknek a beszerelése az éppen építés alatt álló gépbe. Az uszályról a Mount Baker vasúti terminálon vasúti kocsira kerül a konténer, s ez viszi be azt a Boeing everetti gyártóhangárjához.

Jelelneg összesen öt japán cég szállít be alkatrészeket a B 777-es programba. Ezek egyike a Mitshubishi, amely mellett még bedolgozik a gifui Kawasaki Heavy Industries, a Fuji Heavy Industries, Ltd., Utsunomiyában, a NIPPI Corp., Yokohamában valamint akobei  ShinMaywa.

Fotó: Boeing