2024 április 28

RSS Facebook

2011. december 16. péntek, 15:22

Erdélybe repültek a "Cipősdobozok"

Értékelés:
(0 értékelés)

A Malév idén hatodik alkalommal szállít cipős-dobozokba csomagolt ajándékokat Marosvásárhelyre, erdélyi árva és rászoruló gyermekek részére. A Baptista Szeretetszolgálat segélyakciója keretében összegyűjtött ajándékok egy részét a magyar nemzeti légitársaság december 16-án a MA890-es számú marosvásárhelyi járatával repítette el a gyerekekhez. Az akció keretében a Malév segítségével – a tavalyi évhez hasonlóan – néhány erdélyi fiatal is megérkezett a hét közepén Budapestre, akiknek a légitársaság és a Szeretetszolgálat emlékezetes programokat szervezett: kipróbálhatták a Malév szimulátorát, betekinthettek a repülőtéri élet kulisszatitkaiba és ellátogatták a Fővárosi Nagycirkuszba is.


Az ajándékok egy részét, melyek készítésében a Malév és leányvállalatának dolgozói is részt vállaltak, a Malév és a Baptista Szeretetszolgálat vezetői közvetlenül a „Cipősdoboz-járat” indulása előtt, a sajtó jelenlétében adták át a Böjte Csaba ferences szerzetes alapítványának gondozásában lévő napközi otthonos gyerekeknek és a járat személyzetének a Liszt Ferenc Repülőtér utas csarnokában.
A két szervezet karácsony előtti közös segítségnyújtása a „Cipősdobozjárat”, amely először 2006 karácsonyán szállított 600 „cipősdobozba csomagolt szeretetet” az erdélyi árváknak. Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az erdélyi gyerekeknek idén 2500 ajándékcsomagot juttatnak ki, melyet holnap délután ünnepélyes keretek között adnak át immár hagyományosan a parajdi sóbánya egyik 120 méter mélyen lévő csarnokában.

Fotó: Malév