2024 április 29

RSS Facebook

2011. december 20. kedd, 09:31

Az indiai Kingfisher 2012. február 10-én csatlakozik a oneworld légiszövetséghez

Értékelés:
(0 értékelés)


India vezető légitársasága, a Kingfisher 2012. február 10-én lép be a one
world taglégitársaságai közé.

Az indiai légitársaságok közül elsőként a Kingfisher csatlakozik globális légiszövetséghez – és az első azon három légitársaság közül is, melyek a oneworld ötéves bővülési tervének keretében válnak a szövetség tagjává. A Kingfishert hamarosan az airberlin követi, majd ezt követően a Malaysia Airlines lesz oneworld-tag.

A Kingfisher ezen a héten kapta meg a „zöld jelzést” a szövetségi csatlakozásra, a British Airways, mint szponzor légitársaság, valamint a oneworld központi csapatának alapos és rendkívül hatékony felülvizsgálatát követően.




Így, 2012. február 10-től a légitársaság a oneworld által nyújtott összes szolgáltatást és előnyt kínálhatja utasainak, a légiszövetség pedig kiterjeszti ezáltal hálózatát a világ leggyorsabban fejlődő turisztikai célpontjára, Indiára. A Malaysia Airlines és az airberlin csatlakozásával pedig majd több mint 850 célállomásra juttathatják el a légiszövetség taglégitársaságai az utazókat.


A Kingfisher csatlakozásával 40 új desztináció kerül fel a oneworld térképére, egytől egyig indiai célállomások, egy olyan piacéi, mely két évtized alatt a világ második legnagyobb gazdaságává, valamint a világ legsűrűbben lakott területévé vált. A középosztálybeli indiaiak száma 2025-re várhatóan megközelíti majd a 600 milliót.


Jelenleg a oneworld hét taglégitársasága biztosít közvetlen járatot Indiába – Delhibe, Mumbaiba, Bangalorba, Chennaiba és Hyderabadba; ezek a légitársaságok az American Airlines, a British Airways, a Cathay Pacific, a Finnair, a Japan Airlines, a Qantas és a Royal Jordanian.