2024 április 29

RSS Facebook

2011. december 22. csütörtök, 14:08

Az Air France szakértelmével segíti a líbiai légi közlekedés újraindítását

Értékelés:
(0 értékelés)


Az Afriqiyah Airways és a Libyan Airlines karbantartási megállapodást kötött az AFI 
KLM E&M társasággal

Az Air France szakmai segítséget ajánlott fel a líbiai légi közlekedés helyreállításához, és segítséget nyújt az Afriqyiah Airways és a Libyan Airlines társaságoknak a repülőgépeik üzembe helyezésében, melyek károsodást szenvedtek a líbiai harcok során. Az Air France Industries KLM Engineering & Maintenance társaság az Air France Consulting támogatásával két karbantartási megállapodást kötött az Afriqiyah Airways és Libyan Airlines légitársaságokkal.

 Két repülőgép már megérkezett Benghaziból és Tripoliból Toulouse-ba, és ez a megállapodások teljesítésének fontos lépését képezi. A megállapodások a francia kormány kiemelt támogatásában részesülnek.



Az Afriqiyah Airways újra megerősítette bizalmát az AFI KLM E&M társaságban, miután a megállapodást több mint egy évre felfüggesztették a líbiai események következtében, és újra hatályba helyezték a 2008-ban kötött szerződést. Az AFI KLM E&M biztosítja az üzemeltetés támogatását és a társaságok A320-as és A330-as repülőgépeinek a javítását. A szerződést ugyanakkor kiterjesztették a fenti repülőgépek karbantartó felülvizsgálatára is.


A Libyan Airlines és az AFI KLM E&M ötéves szerződést kötött támogatási létesítményekre vonatkozóan (hozzáférés a támogatási létesítményekhez és javítás), valamint a Libyan légitársaság hét A320-200-as (további 3 megrendelve) és két ATR 42-500-as repülőgépének karbantartó felülvizsgálatára vonatkozóan.


„Az Air France megtiszteltetésére szolgál, hogy szakértelmével és tudásával segítheti a két líbiai légitársaság működésének újraindítását”, nyilatkozott Franck Terner, az Air France Industries elnökhelyettese.


Az Air France Tripoliba tartó járata tekintetében a társaság tervei között szerepel menetrend szerinti járat indítása a líbiai fővárosba, ahogy azt a szükséges biztonsági és üzemeltetési feltételek lehetővé teszik.



A Libyan Airlines rövid bemutatása

Az 1964-ben alapított Libyan Airlines Líbia nemzeti légitársasága. A Tripoli Nemzetközi Repülőtéren található csomópontjáról a Libyan Airlines számos belföldi és nemzetközi járatot üzemeltet elsősorban Egyiptom és Tunézia irányába.


Az Afriqiyah Airways rövid bemutatása

A 2001-ben alapított tripoli székhelyű Afriqiyah Airways a líbiai kormány 100%-os ellenőrzése alatt álló légitársaság. A Tripoli Nemzetközi Repülőtéren található csomópontjáról számos célállomás fele indít járatokat Afrikába, Ázsiába és Európába.

Az Air France Industries KLM E&M rövid bemutatása

A több mint 14 000 alkalmazottal rendelkező Air France Industries KLM Engineering & Maintenance széleskörű szolgáltatásokat nyújt légitársaságoknak a műszaki támogatás, repülőgép-mérnöki és üzemeltetési szolgáltatások, motorkarbantartás, valamint kezelés, javítások és alkatrészellátás terén a kiterjedt logisztikai hálózatának támogatásával. Az AFI KLM E&M 150 nemzetközi légitársaság több mint 1300 repülőgépének a támogatását biztosítja.

www.afiklmem.com vagy mobile.afiklmem.com

Az Air France Consulting rövid bemutatása

Az Air France Consulting több mint tíz éve nyújt kezelési és műszaki szolgáltatásokat a légi szállítás terén. Az Air France Consulting ügyfelei élvezhetik az Air France KLM Csoport nemzetközi tapasztalatának előnyeit, valamint a légi közlekedés különböző területeire specializálódott 20 leányvállalatának szakértelmét a személy-, és teherszállítás, fedélzeti szolgáltatások, étkeztetés, karbantartás, repülőtéri támogatás, képzések, számítástechnikai rendszerek stb. terén.

Kép és szöveg: Air France - KLM