2024 március 29

RSS Facebook

2012. január 16. hétfő, 14:29

A történelem legnagyobb mexikói repülőgép-megrendelése - A Volaris 30 Airbus A320neót szerez be

Értékelés:
(0 értékelés)


A mexikói fapados légitársaság, a 2006-ban alapított Volaris január 12-én szándéknyilatkozatot írt alá az Airbusszal 44 darab gazdaságos üzemeltetésű A320-as epülőgép beszerzéséről. Az új gépek többsége, szám szerint 30 már a modernebb, kisebb fogyasztású hajtóművekkel felszerelt A320 neo lesz. Korábban egyetlen mexikói légitársaság sem adott ilyen nagy megrendelést egyik repülőgépgyártónak sem.


A Volaris részben a belföldi légiforgalomban, részben pedig a Mexikó és az Egyesült Államok közötti járatokon kívánja új repülőgépeit használni. A 44 új gép beérkezése után a Vilaris megduplázza majd jelenlegi kapacitását. A társaság ma 34 Airbus típusú géppel repül, s további 12 gépre már eddig is volt érvényes megrendelése.



Mint azt Enrique Beltranera, a Volaris elnök-vezérigazgatója kifejtette, az új, kisebb fogyasztású gépek lehetővé teszik, hogy a társaság az üzemanyag árának emelkedése ellenére is alacsonyan tartsa árait, miközben gépeik egyre kevésbé szennyezik majd a környezetet.

John Leahy, az Airbus kereskedelmi elnökhelyettese a maga részéről azt húzta alá, hogy a közép-amerikai régióban a Voalris az első légitársaság, amely a legmodernebb keskenytörzsű gépet, az A320 neót forgalomba állítja, s ezzel jelentős előnyre tesz szert versenytársaival szemben.

Az új hajtóművekkel és nagy szárnyvégi fülekkel felszerelt A320 neo egyébként a jelenlegi gépeknél 15 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt majd.

Fotó: Airbus