2024 április 29

RSS Facebook

2012. január 20. péntek, 13:43

Az Air France Bluenext, a világ környezeti tőzsdéjének partnere lesz

Értékelés:
(0 értékelés)


2012. január 12 óta az Air France a BlueNext partnere, és ezzel a világméretű környezeti tőzsde 108. tagja.

2012. január elseje óta minden, Európába járatot üzemeltető légitársaságnak be kell kapcsolódnia a széndioxid kibocsátási engedélyek kereskedelmi rendszerébe. Az Air France volt az első olyan légitársaság, aki jelentkezett a Bluenext kvóta kereskedelmi piacra. Belépése tanújele a társaság hossztávú környezetvédelem iránti elköteleződésének.

A légiközlekedés az energiaszektor után a második legfontosabb olyan ágazat, ami csatlakozott az európai kvótakereskedelmi programhoz. Ez rendkívül fontos lépés az európai szén-dioxid kibocsátási tranzakciók piacának fejlesztése szempontjából.




A BlueNext

A BlueNext a szén-dioxid kibocsátási kvóták kereskedelmével foglalkozó tőzsde. A 60%-ban a NYSE 40%-ban a CDC Climat tulajdonában lévő Blue Next a CO2 kibocsátási jogok piacán működik, a tranzakciók európai piacvezetője, a fizetés ellenében történő szállítást valós időben nyilvántartó rendszerének köszönhetően.

A BlueNext célja, hogy a környezettel kapcsolatos kereskedések világpiac-vezetőjévé váljon, és ehhez a pénzügyi és ipari területeken működő cégek számára széles körű szolgáltatásokat és gazdag termékválasztékot kell kínálnia.

Fotó: Airbus