2024 április 30

RSS Facebook

2012. január 31. kedd, 10:19

Újabb marokkói úticélok a Germanwings-től

Értékelés:
(0 értékelés)


A német diszkont légitársaság 2012-es nyári menetrendje két újabb észak-afrikai célállomással, a marokkói Tangerrel és Casablancával gazdagodik. Így Tunéziával és a szintén marokkói Nadorral együtt már négy észak-afrikai desztináció közül választhatnak az utazni vágyók.

A Germanwings 2012-es nyári menetrendjében csütörtökönként indítja járatait a Köln/Bonn-Tanger útvonalon. Tanger Észak-Afrika partján, a Gibraltári-szorostól nyugatra fekszik. A kb. 700 ezer lakost számláló város a Tanger-Boukhalef repülőtéren kívül egy óriási konténerkikötővel is rendelkezik. A város legjelentősebb látnivalói közé tartozik az óváros, Medina. Központja Petit Sacco, ahol számos piac, kézműves üzem, bolt és kávézó várja az utazókat. Érdemes felkeresni a Kasbah Múzeumot is, amely rengeteg izgalmas régészeti leletet tár a látogatók elé a város több mint kétezer éves történetéből.



Az afrikai kontinens egyik legkáprázatosabb városába, Casablancába szerdánként indítja majd járatait a Germanwings. A 3,3 millió lakost számláló, közvetlenül az Atlanti-óceán partján fekvő Casablanca városképét a legnagyobb látványosság, a II. Hassan mecset uralja, amely a mekkai, a medinai, az iráni és a jakartai mecset után az ötödik legnagyobb a világon. Az 1993-ban elkészült, 25 000 hívőnek helyet adó mecset 210 méteres minaretje a legmagasabb vallásos építménynek számít. Casablanca repülőtere, amely a várostól nyugatra fekszik, Marokkó legfontosabb légikikötői közé tartozik. A város az ország gazdasági központja is, hiszen az Ain Sebaa nevű ipari területen koncentrálódik az ország autó- és élelmiszeripara. A kikötőtől négy kilométerre dél-nyugatra, a Boulevard de la Corniche mentén, a parton húzódik az Ain Diab, a luxus fürdő- és szórakoztató negyed.



Turizmus Online