2024 április 30

RSS Facebook

2012. február 08. szerda, 14:11

A Wizz Air további 10 új utat indít Budapestről

Értékelés:
(0 értékelés)


Harminchárom városba már 2,5 millió székkapacitás

A Wizz Air, Közép-Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársasága a mai napon bejelentette, hogy egy további repülőgépet állít forgalomba budapesti bázisán és még további 10 célállomásra indít járatokat, ezzel 33-ra növelve az elérhető városok számát. A légitársaság legújabb beruházásával 2,5 millióra növeli az éves székkapacitást.









A korábban bejelentett járatok mellé érkező hatodik repülőgép április elején áll forgalomba és az alábbi új útvonalakat szolgálja ki: Malaga (Spanyolország), Bukarest és Kolozsvár (Románia), Varsó (Lengyelország), Szófia (Bulgária), Larnaka (Ciprus) illetve Heraklion, Zakynthos, Rodosz és Thesszaloniki (Görögország). Ezzel az új géppel és a múlt héten bejelentett kapacitás-bővítéssel a Wizz Air egymillió új utasforgalmat generál. Az új utakra a foglalás már lehetséges a www.wizzair.com oldalon.
Az új célállomások elérése mellett a Wizz Air egy teljesen új promóciót indít, 2500 jegyet ajánl fel 2500 Ft-os – kb. 9 eurós – áron.
A társaság további, Európai Unión kívüli célállomások kiszolgálását is tervezi, amennyiben megkapja az ehhez szükséges hatósági engedélyeket. A tervezett célállomások: Tel-Aviv, Kijev, Moszkva és Isztambul.
A budapesti növekedés részeként a Wizz Air 100 új közvetlen munkahelyet teremt Magyarországon, ezzel 400-ra növelve a helyi munkatársak számát. További 2000 munkahelyet pedig közvetve hoz létre a működését kiszolgáló iparágakban.
“A Wizz Air évek óta sikeresen működik a magyar piacon, a további terjeszkedés is elkötelezettségünket mutatja Magyarország iránt. Az elmúlt nyolc évben kivívtuk utasaink bizalmát és hűségét, mostantól pedig még többen élvezhetik a hatékony szolgáltatást megfizethető áron” - mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.
Kép és szöveg: Wizz Air