2024 április 20

RSS Facebook

2012. február 09. csütörtök, 09:03

Jackie Chan jet

Értékelés:
(0 értékelés)

Új üzleti jetet kapott a világhírű kínai színész, Jackie Chan. A látványos akciófilmjeiről ismert művész egy Embraer Legacy 650-est vásárolt magának, amelyre felkerült a jól ismert sárkányos emblémája is a hírességnek. A gép átadásán a színész is megjelent a gyár São José dos Campos-i repülőterén, ezzel megünnepelve a kínaiak számára most kezdődő sárkány évét. Jackie Chan gépe az első Legacy 650-es a kínai piacon.

Jackie Chan egyébként a brazil gyár utazó nagykövete is egyben, aki nem csak a kínai piacon, hanem világszerte is népszerűsíti az Embraer repülőgépgyár űzleti gépcsaládját. – Azért választottam ezt a business jetet – mondta a színész az átadási ünnepségen – mert kategóriájában ennek a típusnak a legnagyobb és a legkénylmesebb a három zónás utaskabinja, kiemelkedő luxust nyújtva a fedélzeten utazók számára. Hiszem, hogy az Embraer repülőgépgyár nagyon sok üzleti gépet ad majd el a közeljövőben a kínai piacon és büszke vagyok arra, hogy a cég utazó nagyköveteként segíthetem ezt az erőfeszítést.

A Legacy 650-es hatótávolsága 7223 km, ami lehetővé teszi például a nonstop repülést Peking és Dubai vagy Hongkong és Adelaide között akár négy utassal a fedélzetén. Az utasok számára wi-fi-s netezési lehetőség is van a fedélzeten, illetve kategórájának legcsendesebb kabinját kínálja a Legacy 650-es. A típus egyébként 2011-ben elnyerte a Robb Report "Best of the Best" elismerését a nagy üzelti gépek kategóriájában. Hasonló sikerben részesült már idén is a gép a kínai Hurun szerint is, amelyik szintén a Legacy 650-esnek ítélte oda ezt a díjat. A Jackie Chan által megrendelt Legacy 650-es kívül további tizenhárom darab ilyen gépet vásárolt már a kínai Minsheng Financial Leasing Co., Kína vezető üzleti gépeket lízingelő vállalkozása is.

Fotó: Embraer