2024 április 30

RSS Facebook

2012. február 10. péntek, 11:00

A China Express 11 darab CRJ900NextGen-t rendelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Február 10-én hivatalosan is bejelentette a kanadai Bombardier repülőgépgyár, hogy a tavaly októberben 11 CRJ900NextGen gépekre megkötött megállapodást a kínai China Express Airlines-szal hozták tető alá. A vásárlást a kanadai miniszterelnök pekingi látogatása kapcsán hozták most nyilvánosságra. A beszerzés hat darab gép vásárlásáról és további öt darab opciós megrendeléséről szól. A China Express Airlines a 2006-os megalapítása óta CRJ200-asokat üzemeltet a flottájában.

A gépeket 264 millió dolláros áron vásárolta a kínai fuvarozó, amely ár tovább növekszik 491 millióra, ha az öt opociós megrendelését is érvényesíti a cég. A China Express Airlines egyébként Kína első magántulajdonban lévő regionális légitársasága, amelynek székhelye Guizhou tartományban, Guiyangban van. A cég jelenleg öt darab 50 személyes CRJ200-ast üzemeltet a regionális útvonalain.

Napjainkban összesen mintegy nyolcvan darab Bombardier által gyártott gép repül Kínában, amelyek a gyár szinte valamennyi típusát képviselik, azaz a CRJ családot, a Q-Seriest, a Learjetet, Challenger és Global business jetetket is beleértve.

Fotó: Bombardier