2024 április 30

RSS Facebook

2012. február 13. hétfő, 12:14

Júniusban indul az első Wizz Air-gép Debrecenből Londonba

Értékelés:
(0 értékelés)


Hetente három járatot indít nyártól a Wizz Air Debrecenből a londoni Luton repülőtérre. 









A hétfői tájékoztatón elmondták, kezdetben hetente három (hétfőn, szerdán és pénteken) járatot indít június 18-ától a Wizz Air Debrecenből a londoni Luton repülőtérre. A jegy 9900 forint lesz egy útra. A cég Airbus A320-as gépeket közlekedtet majd a két város között, melyeken 180 férőhely van.

Herdon István, a debreceni repülőteret üzemeltető cég ügyvezetője bejelentette, a Wizz Air megjelenésével 500 millió forintos fejlesztést hajtanak végre a reptéren, és 15-20 új munkahelyet teremtenek. Hozzátette, a járatindításnak nincs köze Malév leállásához, mivel már decemberben megállapodtak a Wizz Airrel.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta, évente 12 millió utas utazik velük. A cívisvárosban eleinte évi 50 ezer utasra számítanak, de ahogy fogalmazott, „Debrecen egy ígéretes piac.”

 Kósa Lajos polgármester arról szólt, hogy a járat elindítása jó hatással lehet a turizmus és a gazdaság fejlődésére a térségben. „Például a fogászati piacra is be lehet lépni a Wizz Airrel” – mondta, hiszen angol fogbetegek jöhetnek ide gyógyulni. A polgármester hozzátette, négy éve már keresték a Wizz Airt egy járatindítás reményében, ám akkor a cég udvariasan elutasította a várost. Most azonban már olyan fejlettségen áll Debrecen, hogy a Wizz Air úgy döntött, érdemes innen repülőket indítania.

A tájékoztatón szóba került, hogy Oszkó Péter, a szocialista kormány volt pénzügyminisztere a Wizz Air igazgatóságának a tagja. Váradi József erre úgy reagált, a Wizz Air nem politizál, és ezt várjuk el mindenkitől, aki nálunk dolgozik.

A Wizz Air korábban már számos alkalommal végzett próbarepülést a debreceni repülőtérről, így a fapados légitársaság pilótái számára nem lesz ismeretlen terep a cívisváros légi kikötője.

Dehir.hu

Fotó: Wizz Air