2024 április 30

RSS Facebook

2012. február 14. kedd, 09:40

Az ALAFCO 35 további A320neót rendelt

Értékelés:
(0 értékelés)


Az ALAFCO (Aviation Lease And Finance Company) kuvaiti székhelyű nemzetközi lízingcég újabb 35 darab A320neo típusú repülőgépet rendelt az Airbustól, s ezzel rendelésállománya már eléri a 85 hasonló típusú gépet. Az európai gyátású keskenytörzsű repülőgépcsalád modernizált változata, amelyet alig több mint egy éve árusítanak, ma már minden idők leggyorsabb ütemben eladott típusává lépett elő.








Ahmad A. Alzabin, az ALAFCO elnök-vezérigazgatója szerint a típus iránti kereslet világszerte növekszik majd, ezért is döntöttek most a tavalyi 50 gépes megrendelés után egy újabb 35 gépesről.

John Leahy, az Airbus kereskedelmi ügyekért felelős alelnöke szerint az A320neo minden várakozást felülmúló sikere elsősorban a típus gazdaságos és környezetbarát működésével, alacsony fogyasztásával függ össze. Az A320neo ugyanis mintegy 15 százalékkal fogaszt – és szennyez – kevesebbet, mint versenytársai. Ma már mindenki egyetért abban, hogy a „neo” a piac legmodernebb, legvonzóbb terméke.


Az A320-as család modelljeire a mai napig több mint 8300 megrendelés érkezett az Airbushoz, és ebből több mint ötezret már leszállítottak a légitársaságoknak. Az A320neo család gépeinek szerkezete több mint 85 százalékban megegyezik a korábbi modellekével, de hatósugara, illetve az általa szállítható hasznos teher jóval meghaladja azokét.


Az első A320neo típusú gépek 2015-ben állhatnak majd szolgálatba. Ezeket a legújabb fejlesztésű takarékos hajtóművekkel és nagy szárnyvégi aerodinamikai fülekkel, úgynevezett „sharkletekkel” látják el.

Fotó: Airbus