2024 április 23

RSS Facebook

2012. március 01. csütörtök, 13:09

2020-ig 92 darab Szu–34-es frontbombázót rendelt az orosz légierő Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

A Szu–34 Fullback frontbombázókat a novoszibirszki gyárban (NAPO) szereli össze a Szuhoj. A megállapodás még 2008-ra nyúlik vissza, akkor rendelt először Szu–34-esek az orosz védelmi minisztérium, méghozzá összesen 32 darabot. Ebből ezidáig összesen tizet adtak át a csapatoknak.

Ez a mostani szerződés az egyik legkomolyabb része az orosz véldemi kiadásoknak 2011 és 2020 között. Ennek révén lehetővé válik a kiöregedett Szu–24-es Fencer bombázógépek mihamarabbi cseréje, hansúlyozta az aláíráskor Anatolij Szerdjukov orosz védelmi miniszter. Mihail Pogoszjan, a Szuhoj és az orosz repülőgépgyárakat egyesítő United Aircraft elnöke a köszöntőjében azt mondta, hogy ennek a szerződésnek köszönhetően az orosz állam garantálja hosszú időre a magas színvonalú munkát a Szuhoj gyárnak és a beszállítói részére.

A Szu–34-es frontbombázó minden tekintetben megfelel az orosz légierő jelen és jövőbeni elvárásainak, amit a tavaly szeptemberben végrehajtott tesztprogram bizonyított. A Szu–34-es Fullback képes földi, légi és tengeri célok megsemmisítésére, nappal és éjszaka, valamint bonyolult időjárási körülmények közepette egyaránt. A 4+ generációs harci gép fegyverzetébe hagyományos és precíziós bombákból, illetve különféle rakétákból áll.

Fotó: Szuhoj