2024 április 19

RSS Facebook

2012. március 09. péntek, 12:45

Iraki, tanzániai és szerbiai járatnyitást jelentett be a Qatar Airways

Értékelés:
(0 értékelés)


Nemzetközi hálózatának további bővítését jelentette be a Qatar Airways március 7-én, az ITB Berlinen. A légitársaság öt új útvonalat kínál utasainak, több cargo szolgáltatást tervez és több úti célja felé bővíti kapacitását Dohából. 

Májusban induló hat hónapos járatbővítési programja keretében Irakba, Tanzániába, Szerbiába és Mianmarba tervez járatnyitásokat a Qatar Airways. Új teheráru szolgáltatás indul Koreába, Pakisztánba, Dél-Afrikába és Ománba. Míg számos európai, közel-keleti, afrikai és ázsiai-csendes-óceáni útvonalán növeli járatai gyakoriságát a társaság.






Irakban két úti célt, az északon található Erbil-t és Bagdadot is bevezeti a társaság várhatóan májusban, illetve júniusban. Második tanzán úti célként Kilimanjaroba is indulnak járatai. Szeptemberben kerül fel a Qatar járattérképére a szerbiai Belgrád. És négy év távollét után októbertől mianmar fővárosába, Yangonba is repül a légitársaság.

Az idei évre ezt megelőzően is jelentett be járatnyitást a Qatar Airways: március 21-től Ruanda fővárosába, Kigaliba, május 9-től Zágrábba, július 3-án Perthbe, augusztus 15-én Mombasába közlekedik. A tervek szerint további járatok indulnak idén Zanzibárba, Helsinkibe és a szaúd-arábiai Gassimba.

Ezzel párhuzamosan több meglévő útvonalán is sűríti járatait a légitársaság. Ázsiában például a Kuala Lumpurba közlekedő járata a napi kettő helyett heti 17-szer közlekedik. Három plusz járat indul Jakartába a jelenlegi napi egy járaton felül, amivel heti 10-re nő a járatok száma.

Európában egy napi ötödik járat is repülni fog Doha és London Heathrow között. A milánói járat heti 11-ről napi kettőre bővül.

Észak-Afrikában az algiersi járat heti hétről heti 11-re bővül, míg kairóba heti 12-re nő a gyakoriság.

13 új járat indul Kuvaitba, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi 42 helyett heti 55 járat indul. Az ománi fővárosba, Muszkatba heti 24-ről heti 31-re bővül a járatszám. Abu Dhabiba napi plusz egy járat beállításával heti 42-re nő a járatok száma.

Turizmus Online

Fotó: Qatar Airways