2024 április 20

RSS Facebook

2012. március 09. péntek, 16:29

Novak Djokovic világelső teniszező a Learjet új utazó nagykövete Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Bejelentette a kanadai Bombardier repülőgépgyár, hogy Novak Djokovicsot választották az általuk gyártott Learjet üzleti géptípus új utazó nagykövetének. Ezzel a szerb tenisz világelső annak az exkluzív klubnak vált a tagjává, amelyben már ott van John Travolta színész-pilóta, Frank Gehry építész és Lang Lang zongoraművész is.

"Gyorsaság, mozgékonyság, hatékonyság és látványosság jellemzi Novak Djokovic játékát és a Learjet üzleti gépeket egyaránt – mondta a nagykövetté választáskor tartott ünnepségen Steve Ridolfi, a Bombardier Business Aircraft elnöke. – Győzni akarása, különleges személyisége, a tehetsége és az a kisugárzása, amellyel befolyásolni tudja az embereket mind-mind olyan tulajdonságok, amelyek révén a legkiválóbb nagykövete lehet egy olyan különleges repülőgéptípusnak, mint a Learjet – tette hozzá az elnök.

Novak Djokovic – aki 2011 júliusa óta az ATP (Association of Tennis Professionals) ranglista első helyén áll – ezidáig összesen öt Grand Slamet nyert meg egyesben: a 2008-as, 2011-es és 2012-es Austral Opent, 2011-ben a wimbledoni nyilt teszniszbajnokságot és még ugyanabban az évben a US Opent. Ezzel a hatodik olyan férfi teniszező a jelenlegi világelső, aki képes volt egy év alatt három Grand Slamet is megnyerni egymás után.

"Köszönhetően annak, hogy egy Bombardier üzleti géppel repülök, minden lehetőségem meg van arra, hogy a szoros versenynaptári időpontkat tartani tudjam és elindulhassak a különböző ATP Tour rendezvényeken – mondta Novak Djokovic az ünnepségen – Évek óta Learjet rajongó vagyok, mert ez egy kiváló repülőgép – tette hozzá a világelső.

A Learjet volt a világ első kimondottan üzleti gépnek tervezett repülőgép típusa, amelyet Bill Lear talált ki és valósított meg egy svájci katonai kiképzőgép terveit felhasználva több mint 45 évvel ezelőtt.

Fotó: Bombardier